Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

WINTERSPORTSEIZOEN ONDANKS CORONAVIRUS

De Zwitserse Bergbahnen /Seilbahnen zijn de lakse houding van de overheid zat en komen met een eigen initiatief. Hoe dit de komende tijd verder zal worden uitgewerkt en omgezet gaan we natuurlijk ook de voet vervolgen en zullen daarover dan berichten! Waar het precies om gaat lees je in het onderstaande artikel.

“Jetzt rufen die Bergbahnen zum Skifahren auf”

Zwitserland skiet” – ondanks het coronavirus.
Dat kondigen de Zwitserse skigebieden en bergbanen aan. Tot dusverre werd er tevergeefs gewacht op een signaal van de politiek.

Duidelijkheid gevraag

De Zwitserse skigebieden vrezen dat de grote onzekerheid rond het coronavirus de wintersporters dit jaar zal afschrikken. Volgens een bericht van Seilbahnen Schweiz zijn er tot dusverre nauwelijks boekingen op de Zwitserse bestemmingen. Dit komt met name omdat niet duidelijk is aangegeven of wintersport dit jaar mogelijk zal zijn.

Met de steun van verschillende politici en atleten willen de Zwitserse bergbanen daar verandering in brengen. In een open brief richt de de commissie “Ski Zwitserland” zich aan wintersportliefhebbers in binnen- en buitenland: “«Die Schweiz fährt Ski – das gilt in der Schweiz auch mit Corona.»

De bergbanen zijn ervan overtuigd dat hun beveiligingsconcepten de gasten veiligheid bieden. De inspanningen van de bergspoorwegen tot nu toe hebben de hoogste waardering gekregen: “De beschermingsconcepten die ik heb gezien zijn erg goed en bevatten alle belangrijke punten”, zei Kathrin Summermatter van het Institute for Infectious Diseases en het Biosafety Center van de Universiteit van Bern in het bericht.

Met een gerust hart in Zwitserland wintersportvakantie boeken!?  Goede kans als het aan de Zwitserse Seilbahen ligt.

Seilbahnen Schweiz wil echter pas volgende week het exacte beschermingsconcept voor de winter presenteren. Het is te verwachten dat het winterconcept niet significant zal verschillen van dat in de zomer. De specifieke maatregelen zullen waarschijnlijk ook enigszins verschillen tussen de verschillende gebieden. Wanneer u met de kabelbaan reist, is het doel in het algemeen ervoor te zorgen dat het reizen op één lijn ligt met het openbaar vervoer.

Net als voorheen is in de kabelbanen (gondels) mond- en neusbescherming nodig. In de open brief staat echter: “Volgens de huidige stand van de kennis hoeven klassieke beschermingsmaskers niet perse gedragen te worden, maar ook gecertificeerde multifunctionele doeken zorgen voor de nodige veiligheid.” De bergspoorwegen gebruiken een soort “halsdoek” in plaats van het conventionele gezichtsmasker. In de hutten en gondels zijn echter geen verdere eisen of beperkingen te verwachten.

Oostenrijk schrapt après-ski

De privé-oproep van de bergspoorwegen komt nadat de federale overheid tot dusverre zeer voorzichtig is geweest met garanties met betrekking tot wintersport. Daarentegen maakte de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz onlangs bekend dat wintersport dit seizoen onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk zou zijn – er zou geen après-ski zijn.

“Tot dusver hebben we zo’n signaal van de Zwitserse politiek gemist”, zegt Matthias In-Albon, CEO van Bergbahnen Gstaad. Juist omdat de omringende landen zekerheid creëren, is het voor Zwitserse bedrijven vooral lastig als er nog onzekerheid is. Daarom heeft u de zaak in eigen hand genomen.

De federale overheid kan niet zelf beslissen

Dat de Zwitser federale regering niet zo’n duidelijk signaal afgeeft als de Oostenrijkse regering, heeft ook politieke redenen, legt Berno Stoffel, directeur van Seilbahnen Schweiz, uit. Omdat in dit land de beschermingsconcepten op kantonniveau zouden worden uitgewerkt. De federale overheid kan dus niet zelf beslissen in welke vorm wintersport dit jaar mogelijk zal zijn.

Minister van Toerisme Guy Parmelin is een soort beschermheer van de actie, staat in het bericht. “Voor zover ik heb gehoord, zijn onze toeristische resorts klaar”, zegt Parmelin. Het is nog onduidelijk of en hoe er dit jaar après-ski in Zwitserland zal zijn.

Bron: Raphael Knecht /  20min.ch
(Visited 1.363 times, 2 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer