Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

WINTERSPORTSEIZOEN ONDANKS CORONAVIRUS

De Zwitserse Bergbahnen /Seilbahnen zijn de lakse houding van de overheid zat en komen met een eigen initiatief. Hoe dit de komende tijd verder zal worden uitgewerkt en omgezet gaan we natuurlijk ook de voet vervolgen en zullen daarover dan berichten! Waar het precies om gaat lees je in het onderstaande artikel.

“Jetzt rufen die Bergbahnen zum Skifahren auf”

Zwitserland skiet” – ondanks het coronavirus.
Dat kondigen de Zwitserse skigebieden en bergbanen aan. Tot dusverre werd er tevergeefs gewacht op een signaal van de politiek.

Duidelijkheid gevraag

De Zwitserse skigebieden vrezen dat de grote onzekerheid rond het coronavirus de wintersporters dit jaar zal afschrikken. Volgens een bericht van Seilbahnen Schweiz zijn er tot dusverre nauwelijks boekingen op de Zwitserse bestemmingen. Dit komt met name omdat niet duidelijk is aangegeven of wintersport dit jaar mogelijk zal zijn.

Met de steun van verschillende politici en atleten willen de Zwitserse bergbanen daar verandering in brengen. In een open brief richt de de commissie “Ski Zwitserland” zich aan wintersportliefhebbers in binnen- en buitenland: “«Die Schweiz fährt Ski – das gilt in der Schweiz auch mit Corona.»

De bergbanen zijn ervan overtuigd dat hun beveiligingsconcepten de gasten veiligheid bieden. De inspanningen van de bergspoorwegen tot nu toe hebben de hoogste waardering gekregen: “De beschermingsconcepten die ik heb gezien zijn erg goed en bevatten alle belangrijke punten”, zei Kathrin Summermatter van het Institute for Infectious Diseases en het Biosafety Center van de Universiteit van Bern in het bericht.

Met een gerust hart in Zwitserland wintersportvakantie boeken!?  Goede kans als het aan de Zwitserse Seilbahen ligt.

Seilbahnen Schweiz wil echter pas volgende week het exacte beschermingsconcept voor de winter presenteren. Het is te verwachten dat het winterconcept niet significant zal verschillen van dat in de zomer. De specifieke maatregelen zullen waarschijnlijk ook enigszins verschillen tussen de verschillende gebieden. Wanneer u met de kabelbaan reist, is het doel in het algemeen ervoor te zorgen dat het reizen op één lijn ligt met het openbaar vervoer.

Net als voorheen is in de kabelbanen (gondels) mond- en neusbescherming nodig. In de open brief staat echter: “Volgens de huidige stand van de kennis hoeven klassieke beschermingsmaskers niet perse gedragen te worden, maar ook gecertificeerde multifunctionele doeken zorgen voor de nodige veiligheid.” De bergspoorwegen gebruiken een soort “halsdoek” in plaats van het conventionele gezichtsmasker. In de hutten en gondels zijn echter geen verdere eisen of beperkingen te verwachten.

Oostenrijk schrapt après-ski

De privé-oproep van de bergspoorwegen komt nadat de federale overheid tot dusverre zeer voorzichtig is geweest met garanties met betrekking tot wintersport. Daarentegen maakte de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz onlangs bekend dat wintersport dit seizoen onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk zou zijn – er zou geen après-ski zijn.

“Tot dusver hebben we zo’n signaal van de Zwitserse politiek gemist”, zegt Matthias In-Albon, CEO van Bergbahnen Gstaad. Juist omdat de omringende landen zekerheid creëren, is het voor Zwitserse bedrijven vooral lastig als er nog onzekerheid is. Daarom heeft u de zaak in eigen hand genomen.

De federale overheid kan niet zelf beslissen

Dat de Zwitser federale regering niet zo’n duidelijk signaal afgeeft als de Oostenrijkse regering, heeft ook politieke redenen, legt Berno Stoffel, directeur van Seilbahnen Schweiz, uit. Omdat in dit land de beschermingsconcepten op kantonniveau zouden worden uitgewerkt. De federale overheid kan dus niet zelf beslissen in welke vorm wintersport dit jaar mogelijk zal zijn.

Minister van Toerisme Guy Parmelin is een soort beschermheer van de actie, staat in het bericht. “Voor zover ik heb gehoord, zijn onze toeristische resorts klaar”, zegt Parmelin. Het is nog onduidelijk of en hoe er dit jaar après-ski in Zwitserland zal zijn.

Bron: Raphael Knecht /  20min.ch
(Visited 1.376 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer