Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vanochtend was er een ochtendspits waar je u tegen zegt. Normaal gesproken staat er op een dinsdagochtend 250 km file, vanochtend was dat maar liefst 1136 km. Dat kwam door twee bepalende factoren die vanavond wederom een grote rol spelen in de avondspits. De boeren die op weg waren naar Den Haag om op het Malie veld te protesteren en het onvervalst Hollandse herfstweer.

Foto Jolanda Bakker

Vanavond gaan alle boeren ook weer terug naar huis waardoor het wederom extra druk zal zijn op de wegen. Daarnaast is het vandaag overdag redelijk weer geweest met een zonnetje tussen de buien door. Er viel op moment van schrijven (13.45 uur) tussen de 5,2 mm in Hoek van Holland en 16,6 mm in Nieuw-Beerta. Maar tegen het eind van de middag gaat de waterkraan boven ons hoofd weer open. Er kan lokaal hagel en een klap onweer bij zitten. Op het moment dat ik dit blog update (18.55 uur) gaat Marknesse aan kop met 21,3 mm en sluit Voorschoten de rij met 4,8 mm.

Om 16.00 uur schuift er een koufront ons land binnen, het beweegt van west naar oost. Die brengt ons regen, vlak voordat de avondspits normaal gesproken begint. Bron: meteologix.com

Inmiddels is de avondspits over zijn hoogtepunt heen. Veel mensen hebben ervoor gekozen om buiten de spits om te reizen want er is geconstateerd dat er minder file stond dan vanochtend. Op de wegen rond Den Haag was het het drukst, op een gegeven moment stond er over de gehele A12 77 km file. Gelukkig niet aan één stuk maar het geeft wel aan dat het een zeer zware spits was. De regen kwam al dan niet motregen. Op dit moment ligt de gewone regen vooral boven het noorden en midden van het land.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter.  Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 96 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier