Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanochtend was er een ochtendspits waar je u tegen zegt. Normaal gesproken staat er op een dinsdagochtend 250 km file, vanochtend was dat maar liefst 1136 km. Dat kwam door twee bepalende factoren die vanavond wederom een grote rol spelen in de avondspits. De boeren die op weg waren naar Den Haag om op het Malie veld te protesteren en het onvervalst Hollandse herfstweer.

Foto Jolanda Bakker

Vanavond gaan alle boeren ook weer terug naar huis waardoor het wederom extra druk zal zijn op de wegen. Daarnaast is het vandaag overdag redelijk weer geweest met een zonnetje tussen de buien door. Er viel op moment van schrijven (13.45 uur) tussen de 5,2 mm in Hoek van Holland en 16,6 mm in Nieuw-Beerta. Maar tegen het eind van de middag gaat de waterkraan boven ons hoofd weer open. Er kan lokaal hagel en een klap onweer bij zitten. Op het moment dat ik dit blog update (18.55 uur) gaat Marknesse aan kop met 21,3 mm en sluit Voorschoten de rij met 4,8 mm.

Om 16.00 uur schuift er een koufront ons land binnen, het beweegt van west naar oost. Die brengt ons regen, vlak voordat de avondspits normaal gesproken begint. Bron: meteologix.com

Inmiddels is de avondspits over zijn hoogtepunt heen. Veel mensen hebben ervoor gekozen om buiten de spits om te reizen want er is geconstateerd dat er minder file stond dan vanochtend. Op de wegen rond Den Haag was het het drukst, op een gegeven moment stond er over de gehele A12 77 km file. Gelukkig niet aan één stuk maar het geeft wel aan dat het een zeer zware spits was. De regen kwam al dan niet motregen. Op dit moment ligt de gewone regen vooral boven het noorden en midden van het land.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter.  Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 96 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer