Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Er zijn momenteel zware onweersbuien actief boven het noordwesten van de Alpen. Er valt naast veel neerslag ook hagel en er worden veel ontladingen waargenomen. De Zwitserse weerdiensten hebben dan ook niet voor niets een weer waarschuwing uitgegeven voor de kantons die alles over zich heen krijgen.

Bron: meteocentrale.ch

De buien hebben een noordoostelijke trekrichting, richting de regio Voralberg in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland met namen. Wat wel weer goed is voor de droogte hier in Nederland dat de regio waar “onze” Rijn loopt weer een bak water ontvangt.

bron: meteologix

Ondanks die trekrichting zijn de zwaarste windstoten gemeten aan de zuidkant van het buiencomplex, er werd zelfs orkaankracht gemeten. Oppassen dus op de camping en/of in de bergen!!

bron: meteologix

Het leverde schitterende foto’s op van buien luchten. Het zal niet het laatste onweer zijn van de komende 24 uur, hier leest u in het Alpen weerbericht van vanochtend hoe het zich verder ontwikkelt met de onstabiliteit in de Alpen.


 

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.

(Visited 407 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer