Advertentie 

Er zijn momenteel zware onweersbuien actief boven het noordwesten van de Alpen. Er valt naast veel neerslag ook hagel en er worden veel ontladingen waargenomen. De Zwitserse weerdiensten hebben dan ook niet voor niets een weer waarschuwing uitgegeven voor de kantons die alles over zich heen krijgen.

Bron: meteocentrale.ch

De buien hebben een noordoostelijke trekrichting, richting de regio Voralberg in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland met namen. Wat wel weer goed is voor de droogte hier in Nederland dat de regio waar “onze” Rijn loopt weer een bak water ontvangt.

bron: meteologix

Ondanks die trekrichting zijn de zwaarste windstoten gemeten aan de zuidkant van het buiencomplex, er werd zelfs orkaankracht gemeten. Oppassen dus op de camping en/of in de bergen!!

bron: meteologix

Het leverde schitterende foto’s op van buien luchten. Het zal niet het laatste onweer zijn van de komende 24 uur, hier leest u in het Alpen weerbericht van vanochtend hoe het zich verder ontwikkelt met de onstabiliteit in de Alpen.


 

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.

(Visited 430 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier