Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Er zijn momenteel zware onweersbuien actief boven het noordwesten van de Alpen. Er valt naast veel neerslag ook hagel en er worden veel ontladingen waargenomen. De Zwitserse weerdiensten hebben dan ook niet voor niets een weer waarschuwing uitgegeven voor de kantons die alles over zich heen krijgen.

Bron: meteocentrale.ch

De buien hebben een noordoostelijke trekrichting, richting de regio Voralberg in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland met namen. Wat wel weer goed is voor de droogte hier in Nederland dat de regio waar “onze” Rijn loopt weer een bak water ontvangt.

bron: meteologix

Ondanks die trekrichting zijn de zwaarste windstoten gemeten aan de zuidkant van het buiencomplex, er werd zelfs orkaankracht gemeten. Oppassen dus op de camping en/of in de bergen!!

bron: meteologix

Het leverde schitterende foto’s op van buien luchten. Het zal niet het laatste onweer zijn van de komende 24 uur, hier leest u in het Alpen weerbericht van vanochtend hoe het zich verder ontwikkelt met de onstabiliteit in de Alpen.


 

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.

(Visited 412 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer