Er zijn momenteel zware onweersbuien actief boven het noordwesten van de Alpen. Er valt naast veel neerslag ook hagel en er worden veel ontladingen waargenomen. De Zwitserse weerdiensten hebben dan ook niet voor niets een weer waarschuwing uitgegeven voor de kantons die alles over zich heen krijgen.

Bron: meteocentrale.ch

De buien hebben een noordoostelijke trekrichting, richting de regio Voralberg in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland met namen. Wat wel weer goed is voor de droogte hier in Nederland dat de regio waar “onze” Rijn loopt weer een bak water ontvangt.

bron: meteologix

Ondanks die trekrichting zijn de zwaarste windstoten gemeten aan de zuidkant van het buiencomplex, er werd zelfs orkaankracht gemeten. Oppassen dus op de camping en/of in de bergen!!

bron: meteologix

Het leverde schitterende foto’s op van buien luchten. Het zal niet het laatste onweer zijn van de komende 24 uur, hier leest u in het Alpen weerbericht van vanochtend hoe het zich verder ontwikkelt met de onstabiliteit in de Alpen.


 

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.