Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Er zijn momenteel zware onweersbuien actief boven het noordwesten van de Alpen. Er valt naast veel neerslag ook hagel en er worden veel ontladingen waargenomen. De Zwitserse weerdiensten hebben dan ook niet voor niets een weer waarschuwing uitgegeven voor de kantons die alles over zich heen krijgen.

Bron: meteocentrale.ch

De buien hebben een noordoostelijke trekrichting, richting de regio Voralberg in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland met namen. Wat wel weer goed is voor de droogte hier in Nederland dat de regio waar “onze” Rijn loopt weer een bak water ontvangt.

bron: meteologix

Ondanks die trekrichting zijn de zwaarste windstoten gemeten aan de zuidkant van het buiencomplex, er werd zelfs orkaankracht gemeten. Oppassen dus op de camping en/of in de bergen!!

bron: meteologix

Het leverde schitterende foto’s op van buien luchten. Het zal niet het laatste onweer zijn van de komende 24 uur, hier leest u in het Alpen weerbericht van vanochtend hoe het zich verder ontwikkelt met de onstabiliteit in de Alpen.


 

Tot zover dit blog, ik hou alle bijzondere weersomstandigheden in de Alpen en Lage-Landen in de gaten dus wellicht tot snel!

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.

(Visited 441 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier