Zonsverduistering | weer Benelux – Alpen

De maan schuift morgen vanaf de aarde gezien precies voor de zon langs en daardoor zal tijdens het hoogtepunt om 10:37 uur ruim 80% (Nederland) van de zon achter de maan verdwijnen. Onbeschermd naar de eclips kijken, kan grote en blijvende schade (blindheid) in de ogen veroorzaken, dus gebruik een eclipsbril.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Eclips 2015

 

Algemeen
Onder invloed van hogedruk rustig en zacht voorjaarsweer. Afgezien van wat overtrekkende wolken(velden) en -of hogere sluierbewolking meest zonnig.

Benelux
In een groot deel van de Benelux zal de zonsverduistering morgen te zien zijn. Ofschoon er wat wolkenvelden vanaf de Noordzee binnen drijven lijkt de zuidoostelijke helft van Nederland en ook België daarvan gevrijwaard te blijven en is de eclips tussen 9:30 uur en 11:48 uur waarschijnlijk goed te zien.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Wolkenbedekking prognose voor vrijdagochtend  (grijs = wolken)

Alpen
Ook in de Alpen zal de eclips bij weinig bewolking op de meeste plaatsen tussen 08:21 en 11:46 goed te volgen zijn. Hieronder wat meer gedetailleerde informatie met betrekking tot de Alpenlanden.

Zwitserland

Oostenrijk /Duitsland

Onderstaand nog een mooie opname vanuit de ISS genomen op 9 maart 2006 toen de Maan haar schaduw over de regio van Turkije wierp.

Oja, de volgende keer dat we een vergelijkbare eclips in Nederland kunnen meemaken is in 2026.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]