Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:  De invloed van een uitloper van het Azoren neemt weer toe en de lucht wordt weer droger en warmer. Woensdag krijgen we met een volgende “Wettersturz” te maken met opnieuw veel regen en ook weer sneeuw!

De meeste sneeuw is gisteren door de sterke mei zon tot een hoogte van circa 1700 meter al bijna alweer weggesmolten en we hadden te maken met een vriendelijke dag. Knal blauw was het gisteren echter geenszins en ook de temperaturen bleven flink achter met dat wat de laatste tijd gewend waren. Vooral in de Stau van de noordelijke Alpenhoofdkam zat meer bewolking en in de loop van de dag naam ook elders de bewolking weer meer toe op een zwak koufront. De smeltende sneeuw, het verse groen en de blauwe luchten leverden gisteren wel weer mooie plaatjes op:

Een zwak nauwelijks actief koufront is inmiddels over de Alpen getrokken en een uitloper van het Torenhoog zal ons een paar dagen vrij zonnig en weer een stuk warmer weer gaan bezorgen. Helaas is dit slechts een tijdelijk goedmakertje van de atmosfeer want vanaf het midden van de week gaan we op herhaling!

[/fusion_builder_container]

(Visited 367 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer