klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen:  De invloed van een uitloper van het Azoren neemt weer toe en de lucht wordt weer droger en warmer. Woensdag krijgen we met een volgende “Wettersturz” te maken met opnieuw veel regen en ook weer sneeuw!

De meeste sneeuw is gisteren door de sterke mei zon tot een hoogte van circa 1700 meter al bijna alweer weggesmolten en we hadden te maken met een vriendelijke dag. Knal blauw was het gisteren echter geenszins en ook de temperaturen bleven flink achter met dat wat de laatste tijd gewend waren. Vooral in de Stau van de noordelijke Alpenhoofdkam zat meer bewolking en in de loop van de dag naam ook elders de bewolking weer meer toe op een zwak koufront. De smeltende sneeuw, het verse groen en de blauwe luchten leverden gisteren wel weer mooie plaatjes op:

Een zwak nauwelijks actief koufront is inmiddels over de Alpen getrokken en een uitloper van het Torenhoog zal ons een paar dagen vrij zonnig en weer een stuk warmer weer gaan bezorgen. Helaas is dit slechts een tijdelijk goedmakertje van de atmosfeer want vanaf het midden van de week gaan we op herhaling!

[/fusion_builder_container]

(Visited 367 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer