Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Als eerste een DANK naar iedereen die zo positief gereageerd hebben om mijn vorige Blog!

Dit motiveert om wederom iets leuks te schrijven over het wel en wee in Tirol. Jullie zouden haast denken de winter is voorbij, dat dacht ik ook.
Braaf alle winterspullen verruimd, lange broeken maken plaats voor halflange broeken, ski-jassen worden gewassen en weer waterdicht gemaakt voor het nieuwe winterseizoen  en dikke truien en vesten wilde ik ook niet meer zien tot november 2016.
Zo dit, in mijn ogen, vervelend werkje ook weer gedaan! 
Op naar de lente en de zomer. Het afdak in de tuin is helemaal picobello in orde gemaakt door manlief Geert,  de tuinmeubels afgesopt, de plantenbakken op het balkon gevuld met geraniums voor de gezelligheid, een kist Radler  en een paar flessen Hugo koud gelegd in de koelkast en onze nieuwe buitenkeuken staat te wachten om voor de eerste keer in gebruik te kunnen worden genomen. 
Nog even vlug naar de winkel voor mijn kruidentuintje.  Verse basilicum, rozemarijn, dille, een tomatenplantje en niet te vergeten een mint-plantje.  Zonder deze verse mint smaakt tenslotte de Hugo niet met warm weer.

IMG_7254

Na een paar dagen vakantie in Nederland, we hadden het mooiste weekend van het jaar uitgezocht, keerden we met een auto vol  Nederlandse lekkernijen terug naar Tirol. 
Leuk, harstikke gezellig  en prachtig weer hadden we, maar toch ging graag snel  terug naar Kappl, waar natuurlijk de bloemetjes en de buitenkeuken op me stonden te wachten.
Het kan beginnen dacht ik bij thuiskomst! 
Ik ga  nu schrijven dat ik momenteel fulltime bezig ben met het afdekken van de plantjes en de buitenkeuken ver weg onder een zeil verstopt staat.
Om het kort samen te vatten, gisteren sneeuwde het nog!!!!!!!!
Dus staan we iedere morgen op om de plantjes uit te pakken, de kruiden buiten te zetten en het overtollig water weg te poetsen ( de sneeuw blijft niet lang liggen ).
Maar vanmorgen werd ik wakker met zonnestralen die door het raam de slaapkamer binnen kwamen…
Na het checken van het weerbericht kon het inderdaad wel eens waar zijn dat we 2 dagen mooi weer krijgen, zelfs 21 graden wordt voorspeld !
Vlug uit bed, ontbijten en de kruiden naar buiten,  de geraniums uitpakken en droom  ik nu of zie ik echt dat de eerste knopjes uit komen…..
Ik kan weer lachen, de zomer komt er toch nog aan……
Een lieve groet uit Kappl,
Indra

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 21 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier