Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
De Alpen liggen onder invloed van een krachtig bastion van hogedruk met kern (1035hPA) boven de Noordzee. Het hogedrukgebied trekt tot het weekend met zijn zwaartepunt naar oost Europa maar zal zijn invloed op de Alpenlanden tot dan behouden.

Gisteren ging ook in de oostelijke Alpen de Nordstau er grotendeels uit en kwam er ook een einde aan de Stau neerslag. Ten oosten van een denkbeeldige lijn Linz -Liezen-Lienz was de bewolking echter hardnekkig en in de nog aanwezige koude vochtige lucht viel hier en daar nog wat (lichte) sneeuw. Elders kon de zon overuren maken en in de droge lucht (dauwpunten topt -27 graden in de bergen) konden we genieten van spectaculaire vergezichten. Mede door de noordoosten wind (Zwitserland “Bise”) die in de middag weer aantrok was het ondanks de zon nog frisjes.

[/fusion_builder_container]

(Visited 469 times, 2 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer