Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen
Een nieuw hogedrukgebied spreidt vanuit het westen zijn vleugels uit over grote delen van west Europa. Lagedruk manifesteert zich boven Scandinavië en op de noordelijke Atlantische Oceaan. De komende dagen zal hogedruk het weerbeeld bepalen en met een naar zuid draaiende hoogtestroming wordt warme lucht vanuit  zuidelijke breedtegraden aangevoerd.

Gisteren hadden we te maken met duidelijk vochtiger luchtsoorten die door een zwakke storing ook nog eens onstabiel werd. Vooral boven de bergen vormden zich stapelwolken die lokaal het buien stadium bereikten. Hier en daar werd er ook onweer gemeld. Echt koud was het niet maar de hoge temperaturen zoals we die de afgelopen dagen zagen waren,  met uitzondering van de oostelijke Alpen, even niet aan de orde. Het warmst werd het aan de zuidkant aan de Alpen en in het oosten van Oostenrijk. In het Zwitsers Ticino (Tessin) steeg het kwik in Cresciano en Bellinzona tot 21 a 22 graden. Het warmst werd het in St Andrea en Wenen alwaar het kwik tot 23.4 en 22.9 graden opliep.

[/fusion_builder_container]

(Visited 433 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer