Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen:
Geleidelijk neemt de hogedrukinvloed boven de Alpen wat in kracht af en draait de stroming naar zuidwestelijke richtingen. Daarmee wordt zachte en vooreerst ook nog droge lucht aangevoerd. Zaterdag stroomt vochtigere en toenemend onstabiele lucht over de Alpen uit.

April was tot dusver te kou maar sinds gisteren is de kou is nu definitief overal uit de lucht,  en hoe!  Gisteren stegen de temperaturen op uitgebreide schaal al tot 20 graden. Hier in Oberwallis kon ik zelf in de namiddag 21.2 graden als maximum  registreren, let wel, dit is op een hoogte van 1020 meter! In het dal werd het nog een stuk warmer, Brig (668m) meldde maar liefst 23 graden en topper was het nabij gelegen Steg (638m) alwaar het kwik tot 24.8 graden opliep. Ook hogerop in de bergen was het zacht met een vorstgrens die ergens rond de 3000 meter pendelde.

[/fusion_builder_container]

(Visited 366 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer