Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:
Geleidelijk neemt de hogedrukinvloed boven de Alpen wat in kracht af en draait de stroming naar zuidwestelijke richtingen. Daarmee wordt zachte en vooreerst ook nog droge lucht aangevoerd. Zaterdag stroomt vochtigere en toenemend onstabiele lucht over de Alpen uit.

April was tot dusver te kou maar sinds gisteren is de kou is nu definitief overal uit de lucht,  en hoe!  Gisteren stegen de temperaturen op uitgebreide schaal al tot 20 graden. Hier in Oberwallis kon ik zelf in de namiddag 21.2 graden als maximum  registreren, let wel, dit is op een hoogte van 1020 meter! In het dal werd het nog een stuk warmer, Brig (668m) meldde maar liefst 23 graden en topper was het nabij gelegen Steg (638m) alwaar het kwik tot 24.8 graden opliep. Ook hogerop in de bergen was het zacht met een vorstgrens die ergens rond de 3000 meter pendelde.

[/fusion_builder_container]

(Visited 362 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer