Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zoals we al eerder schreven deze week is het over het algemeen rustig, vrij koel en enigszins saai zomerweer. Met een noordelijke stroming wordt vrij koele lucht aangevoerd waarin het kwik veelal stokt rond 20 graden. De zomer van 2021 kabbelt voort, want deze maand komt er weinig verandering in het heersende weerbeeld.

Zondag krijgen we te maken met een zwak front en dat zorgt voor vrij veel bewolking en af en toe wat lichte regen en motregen. De komende dagen is soms nog een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het dan droog. Op termijn wordt het mogelijk wat warmer.

Het lagedrukgebied Nick zorgt vandaag voor veel bewolking en wat lichte (mot)regen. Bron: DWD

Nick zorgt voor enige (mot)regen

Tussen het hogedrukgebied Gaya ten noordwesten van ons land en het lagedrukgebied Nick ten oosten staat in onze omgeving nog altijd een noordelijke stroming met aanvoer van vrij koele lucht. Het frontale systeem Nick zorgt zondag voor vrij veel bewolking en op veel plaatsen valt wat lichte regen en motregen.

Zondagochtend regent het in het noorden, midden en oosten, later op de ochtend en in de middag zijn het westen en zuiden aan de beurt. In de loop van de zondag klaart het vanuit het noorden op en nemen de neerslagkansen geleidelijk af. De temperatuur stijgt naar 18 of 19 graden. In het noordoosten kan het, bij voldoende zonneschijn, nog 20 graden worden. De wind waait uit het noorden en is matig en aan zee soms vrij krachtig. In het oosten en zuidoosten zijn later enkele buien mogelijk en een klap onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Boven Duitsland is de kans op onweer bij buien een stuk groter.

Ook in België is het bewolkt en valt af en toe regen en motregen. Op het circuit van Spa-Francorchamps wordt dan ook een natte race verwacht in de Formule 1. Tijdens de race is het waarschijnlijk droog, maar de baan droogt niet echt op. Het blijft bewolkt en de zon schijnt niet. Door de vele rondjes zal het asfalt tijdens de race wel geleidelijk droger worden. De temperatuur ligt in Spa rond 14 graden.

zomer kabbelt
Foto: Jos Hebben. De zomer kabbelt voort.

Rest van de maand weinig verandering

Maandag en dinsdag verandert er weinig. Vooral in de oostelijke helft van het land is nog een bui mogelijk, maar richting het westen is het meest droog. Bovendien komt op veel plaatsen de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur stijgt morgen naar 20 tot 22 graden, alleen direct aan zee blijft het kwik (iets) onder 20 graden. Dinsdag is het overal weer een graadje (of twee) minder warm. De noordenwind is nog altijd aanwezig en is meest matig.

De verwachte maxima voor volgende week maandag volgens de berekening van GFS van 280812Z

Op termijn aangenaam nazomerweer?

Woensdag begint de meteorologische herfst. Het weerbeeld laat tijdens de eerste dagen van september een mix zien van zon, wolken en heel lokaal een bui. De droge perioden zullen echter overheersen. De temperatuur ligt veelal rond 20 graden. In het westen en noorden een graadje eronder en in het oosten en zuiden een graadje erboven.

In het eerste weekend van september en de dagen daarna lijkt het heel wat warmer te worden. De kans op temperaturen boven 20 graden neemt toe, maar de verwachting is nog wel enigszins onzeker. De kaart hierboven van het Amerikaanse GFS-model laat maandag temperaturen van 20 tot 25 graden zien. De komende dagen moet uitwijzen of we daadwerkelijk een periode van aangenaam nazomerweer krijgen.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 67 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier