Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zoals we al eerder schreven deze week is het over het algemeen rustig, vrij koel en enigszins saai zomerweer. Met een noordelijke stroming wordt vrij koele lucht aangevoerd waarin het kwik veelal stokt rond 20 graden. De zomer van 2021 kabbelt voort, want deze maand komt er weinig verandering in het heersende weerbeeld.

Zondag krijgen we te maken met een zwak front en dat zorgt voor vrij veel bewolking en af en toe wat lichte regen en motregen. De komende dagen is soms nog een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het dan droog. Op termijn wordt het mogelijk wat warmer.

Het lagedrukgebied Nick zorgt vandaag voor veel bewolking en wat lichte (mot)regen. Bron: DWD

Nick zorgt voor enige (mot)regen

Tussen het hogedrukgebied Gaya ten noordwesten van ons land en het lagedrukgebied Nick ten oosten staat in onze omgeving nog altijd een noordelijke stroming met aanvoer van vrij koele lucht. Het frontale systeem Nick zorgt zondag voor vrij veel bewolking en op veel plaatsen valt wat lichte regen en motregen.

Zondagochtend regent het in het noorden, midden en oosten, later op de ochtend en in de middag zijn het westen en zuiden aan de beurt. In de loop van de zondag klaart het vanuit het noorden op en nemen de neerslagkansen geleidelijk af. De temperatuur stijgt naar 18 of 19 graden. In het noordoosten kan het, bij voldoende zonneschijn, nog 20 graden worden. De wind waait uit het noorden en is matig en aan zee soms vrij krachtig. In het oosten en zuidoosten zijn later enkele buien mogelijk en een klap onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Boven Duitsland is de kans op onweer bij buien een stuk groter.

Ook in België is het bewolkt en valt af en toe regen en motregen. Op het circuit van Spa-Francorchamps wordt dan ook een natte race verwacht in de Formule 1. Tijdens de race is het waarschijnlijk droog, maar de baan droogt niet echt op. Het blijft bewolkt en de zon schijnt niet. Door de vele rondjes zal het asfalt tijdens de race wel geleidelijk droger worden. De temperatuur ligt in Spa rond 14 graden.

zomer kabbelt
Foto: Jos Hebben. De zomer kabbelt voort.

Rest van de maand weinig verandering

Maandag en dinsdag verandert er weinig. Vooral in de oostelijke helft van het land is nog een bui mogelijk, maar richting het westen is het meest droog. Bovendien komt op veel plaatsen de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur stijgt morgen naar 20 tot 22 graden, alleen direct aan zee blijft het kwik (iets) onder 20 graden. Dinsdag is het overal weer een graadje (of twee) minder warm. De noordenwind is nog altijd aanwezig en is meest matig.

De verwachte maxima voor volgende week maandag volgens de berekening van GFS van 280812Z

Op termijn aangenaam nazomerweer?

Woensdag begint de meteorologische herfst. Het weerbeeld laat tijdens de eerste dagen van september een mix zien van zon, wolken en heel lokaal een bui. De droge perioden zullen echter overheersen. De temperatuur ligt veelal rond 20 graden. In het westen en noorden een graadje eronder en in het oosten en zuiden een graadje erboven.

In het eerste weekend van september en de dagen daarna lijkt het heel wat warmer te worden. De kans op temperaturen boven 20 graden neemt toe, maar de verwachting is nog wel enigszins onzeker. De kaart hierboven van het Amerikaanse GFS-model laat maandag temperaturen van 20 tot 25 graden zien. De komende dagen moet uitwijzen of we daadwerkelijk een periode van aangenaam nazomerweer krijgen.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 15 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer