Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zoals we al eerder schreven deze week is het over het algemeen rustig, vrij koel en enigszins saai zomerweer. Met een noordelijke stroming wordt vrij koele lucht aangevoerd waarin het kwik veelal stokt rond 20 graden. De zomer van 2021 kabbelt voort, want deze maand komt er weinig verandering in het heersende weerbeeld.

Zondag krijgen we te maken met een zwak front en dat zorgt voor vrij veel bewolking en af en toe wat lichte regen en motregen. De komende dagen is soms nog een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het dan droog. Op termijn wordt het mogelijk wat warmer.

Het lagedrukgebied Nick zorgt vandaag voor veel bewolking en wat lichte (mot)regen. Bron: DWD

Nick zorgt voor enige (mot)regen

Tussen het hogedrukgebied Gaya ten noordwesten van ons land en het lagedrukgebied Nick ten oosten staat in onze omgeving nog altijd een noordelijke stroming met aanvoer van vrij koele lucht. Het frontale systeem Nick zorgt zondag voor vrij veel bewolking en op veel plaatsen valt wat lichte regen en motregen.

Zondagochtend regent het in het noorden, midden en oosten, later op de ochtend en in de middag zijn het westen en zuiden aan de beurt. In de loop van de zondag klaart het vanuit het noorden op en nemen de neerslagkansen geleidelijk af. De temperatuur stijgt naar 18 of 19 graden. In het noordoosten kan het, bij voldoende zonneschijn, nog 20 graden worden. De wind waait uit het noorden en is matig en aan zee soms vrij krachtig. In het oosten en zuidoosten zijn later enkele buien mogelijk en een klap onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Boven Duitsland is de kans op onweer bij buien een stuk groter.

Ook in België is het bewolkt en valt af en toe regen en motregen. Op het circuit van Spa-Francorchamps wordt dan ook een natte race verwacht in de Formule 1. Tijdens de race is het waarschijnlijk droog, maar de baan droogt niet echt op. Het blijft bewolkt en de zon schijnt niet. Door de vele rondjes zal het asfalt tijdens de race wel geleidelijk droger worden. De temperatuur ligt in Spa rond 14 graden.

zomer kabbelt
Foto: Jos Hebben. De zomer kabbelt voort.

Rest van de maand weinig verandering

Maandag en dinsdag verandert er weinig. Vooral in de oostelijke helft van het land is nog een bui mogelijk, maar richting het westen is het meest droog. Bovendien komt op veel plaatsen de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur stijgt morgen naar 20 tot 22 graden, alleen direct aan zee blijft het kwik (iets) onder 20 graden. Dinsdag is het overal weer een graadje (of twee) minder warm. De noordenwind is nog altijd aanwezig en is meest matig.

De verwachte maxima voor volgende week maandag volgens de berekening van GFS van 280812Z

Op termijn aangenaam nazomerweer?

Woensdag begint de meteorologische herfst. Het weerbeeld laat tijdens de eerste dagen van september een mix zien van zon, wolken en heel lokaal een bui. De droge perioden zullen echter overheersen. De temperatuur ligt veelal rond 20 graden. In het westen en noorden een graadje eronder en in het oosten en zuiden een graadje erboven.

In het eerste weekend van september en de dagen daarna lijkt het heel wat warmer te worden. De kans op temperaturen boven 20 graden neemt toe, maar de verwachting is nog wel enigszins onzeker. De kaart hierboven van het Amerikaanse GFS-model laat maandag temperaturen van 20 tot 25 graden zien. De komende dagen moet uitwijzen of we daadwerkelijk een periode van aangenaam nazomerweer krijgen.

Dit was het voor nu. Blijf ons volgen en graag weer tot een volgende keer!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 23 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer