Afgelopen week maakten Maartje en ik een mini-roadtrip door Oostenrijk. Echt mini, want we deden slechts twee bestemmingen en in verbleven niet meer dan zes nachten in het prachtige Alpenland. Maar door de intensiteit van de wintersportdagen voelt een skivakantie altijd langer dan het daadwerkelijk duurt. Heb ik alleen dat gevoel of komt dit je bekend voor?

Omdat we met name genieten van de rust in de bergen en we geen rekening hoeven te houden met de schoolvakanties gaan we altijd wintersporten in januari en maart. Een soms, als de sneeuw goed is zoals dit jaar in Italië, ook nog in december. Het blijft heerlijk om het seizoen zoveel mogelijk op te rekken. Als reisjournalisten hebben we het geluk veel en vaak in de sneeuw te zijn.

De hierboven genoemde roadtrip bracht ons naar Lech in Vorarlberg en Mayrhofen in het Zillertal. Naast de vele ski-kilometers die we maakten verkenden we de omliggende natuur tijdens twee fijne winterwandelingen. In Lech wandelden we een paar uur over mooi geprepareerde en zonovergoten wandelpaden. Vanaf ons hotel in het dorp Lech (Tannberg) liepen we door het bos richting de Spullersee en het Spullerswald. Via het dorpje Zug belandden we bij Gasthaus Älpele. Daar aten we de lekkerste Apfelstrudel ever met eigengemaakte vanillesauce, buiten op het terras in de zon.

Binnenkort lees je onze uitgebreide reisverhalen op Snowrepublic, maar nu laat ik je alvast een aantal beelden zien om je een indruk te geven van onze heerlijke dagen in Lech am Arlberg.

Deze skitrip is mogelijk gemaakt door Lech-Zürs am Arlberg.

(Visited 600 times, 1 visits today)