”Met oog op de komende drukke weken kunnen we alleen maar hopen dat de kou snel terugkeert en Frau Holle haar kussens in deze gebieden nog eens flink gaat uitschudden!” Één van de zinssnedes uit mijn laatste update. En heel even, heel eventjes maar, leek het erop dat vrouw Holle het goed met ons voor had dit weekend.

De Euforie was groot op veel wintersportforums en op veel plaatsen werd gisteren dan ook in de skigebieden melding gemaakt van sneeuwval. Sneeuwval die in grote delen van het Salzburgerland tegen het eind van de middag overging in regen en aan het begin van de avond ook op grote hoogte als regen naar beneden kwam. Helaas is de regen intensief en langdurig geweest zodat op veel plaatsen de gevallen sneeuw ook weer is verdwenen. Slechts op grotere hoogte zullen wat bescheiden plusjes kunnen worden opgetekend.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Mooi alternatief voor een dagje skien ‘Schneeschuhwandern’ (bild TVB Salzburger Saalachtal)Rond het middaguur had de laatste regeldruppel het Salzburgerland verlaten waarna we de rest van de dag hebben kunnen profiteren van droog weer. Ook morgen droog weer waarbij we het moeten doen met een waterig zonnetje als de zon zich laat zien. Woendag en donderdag draait de wind dan voor korte tijd richting ‘Nordwest’ waardoor het beduidend kouder wordt en er ook op woensdag en donderdag weer neerslag in de vorm van sneeuw kan gaan vallen.

Hoe het daarna verder gaat, daarover in mijn volgende update meer. De lokale weerstations zijn er nog niet helemaal uit! Gruß aus lofer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK