klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Je kijkt om je heen, je kijkt omlaag en denkt: “Deze hoogte moet toch haalbaar zijn om te springen”. Het zal je maar gebeuren, dat de lift vanwege een storing niet meer voor of achteruit gaat. Dit komt gelukkig zelden voor. De meeste gevallen waarom een skilift stil komt te hangen heeft ermee te maken dat er een wintersporter bij het instappen of uitstappen valt of niet lekker van zijn of haar plaats wegkomt. Dan word je zoals iedereen weleens meegemaakt heeft direct heen en weer geschommeld in je bakje d.m.v. een directe stop. Toch, wanneer je springt is de kans dat je er een letsel aan overhoudt enorm groot, dus blijf lekker zitten. Er kan je niets gebeuren.

Bron: Zipprescue.net

 Vaak is dit moment van korte duur. Het gebeurd sporadisch dat er echt een storing in het systeem springt waardoor je wat langer blijft hangen. Dit zijn de minderen momenten, vooral als het koud en winderig is en je in een open stoeltjeslift zit. Of wanneer je ook nog kleine kinderen in de lift naast je hebt zitten. Niet aan denken maar. De meeste liften beschikken over een noodstroom aggregaat, dus kunnen ze ten alle tijden nog een poging doen om je naar binnen te halen.

Ze zijn je niet vergeten.
Mocht je binnen afzienbare tijd nog steeds niets merken wat er nu gebeurd of dat je eraan twijfelt of de technici het wel in de gaten hebben dat jij in de lift hangt. Ik zal je direct vertellen dat ze eerst op onderzoek moeten waardoor je misschien wel een half uur niets hoort en stil blijft hangen. Geloof me dat ze keihard bezig zijn voor je op dat moment. Ze vergeten je echt niet.

Bron: Berghuette.at : blog: when all else fails

Mocht het erop duiden dat ze de storing niet kunnen verhelpen binnen afzienbare tijd dan gaat het getrainde personeel van de bergbahnen over tot een evacuatie. De kans hierbij is, is dat je maximaal weleens 3 uur in de lift kunt zitten. De wettelijke evacuatie tijd van een ligt ligt rond de 3 uur. Geloof me, ze doen er alles aan om je zo snel mogelijk uit deze benarde positie te halen. Ook skileraren, horeca personeel of liftpersoneel welke speciaal getraind zijn worden ingeschakeld.

Het is voor iedereen vervelend maar voor jou natuurlijk het meeste. Er zullen getrainde mensen in palen klimmen, er zullen mensen met reddingskatrollen via de liftkabel naar je toekomen, jou zekeren en je langzaam en veilig op de vaste grond doen belanden.

Mocht je echt boven een steile afgrond hangen zou er zelfs gebruik gemaakt worden van een helikopter. Hoe dan ook, denk niet aan springen of andere rare fratsen om eruit te komen! Je moet maar zo denken, vanavond zit ik weer aan een drankje en hebben we een mooi verhaal om te vertellen op verjaardagen. Maar op dat moment.. Ja.. ronduit klote, maar hou vol!

(Visited 1.570 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer