Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een winterwandeling in het Kleinwalsertal

Jacomien Heeres vertoeft geregeld in het Oostenrijk, ze hebben er een eigen stekje, dat ook jij kunt huren. Klik even hier voor meer details en de beschikbaarheid van Appartement Heeres Mittelberg te bekijken. Ook afgelopen week waren ze er weer. Het weer maakte gekke sprongen van kaiserwetter tot intense sneeuwval en storm en oh ja, ook regenbuien. Nu zullen de meeste gasten in het dal komen om te skiën of te wandelen, daarbij geniet je het liefst van een mooi uitzicht. Wat doe je dan als 2 dagen in de storm zit, met hevige sneeuwval en veel liften die gesloten zijn? Onze tip, blijf vooral niet binnen. Kleed je warm aan en ga op een leuke winterwandeling in het Kleinwalsertal. 

Dikke pret met de kinderen in het Kleinwalsertal

Met kinderen is het heerlijk om in de buurt van jouw verblijf een helling te zoeken en daar gaan te sleeën. Of maak samen een sneeuwpop of iglo! Succes verzekerd!

Een leuke winterwandeling in het Kleinwalsertal

Jacomien en haar familie maakten de wandeling van de Sonna Alp richting Baad. Een wandeling van ongeveer 1uur tot anderhalf uur. Vanuit hun verblijf gaan ze met de bus richting Mittelberg en stappen uit aan de kerk. Wanneer je iets terugloopt zie je dan het bordje naar de Zaferna stoeltjeslift. Bovenaan de lift vind je de Sonna Alp, hier ga je dan linksaf richting Baad.

De stoeltjeslift richting de Sonna Alp

De wandelroute wordt geprepareerd en is dus goed begaanbaar.
De winterwandelweg is goed bereikbaar

Wat een pracht die dikke laag verse sneeuw op de bomen. Het zicht is wisselend, afhankelijk van de intensiteit van de sneeuwval. Een heel ander beeld dan de vergezichten met blauwe lucht die je op deze route bij helder weer ziet. Maar wat is dit genieten zeg!

Op onderstaande foto zie je hoe intens de sneeuwval was tijdens deze winterwandeling.

Intense sneeuwval tijdens de winterwandeling van Jacomien
We volgen het pad en als we bij de skipiste komen volgen we deze een klein stukje ‘stroomopwaarts’ totdat we boven Bühlalpe een bordje “Wanderweg” zien dat ons naar links van de piste, langs Bühlalpe wijst. Wees hier zeker voorzichtig want er komen skiërs je tegemoet. Hou je graag een pauze, dan kan je dat nu doen bij de Bühlalpe. Wij wandelen verder en hebben ons einddoel met versnapering op een prachtige plek in Baad.
Een van de uitzichten tijdens de wandeling

Er volgt nu een wat smaller pad met een paar haarspeldbochten, daarna komen we op een T-splitsing. Linksaf ga je terug richting  Mittelberg en rechtsaf ga je verder naar Baad. Af en toe komen we andere sneeuwfreaks tegen maar we lopen ook hele stukken helemaal alleen in deze mooie natuur. Wat een rust gaat daarvan uit! Met jonge kinderen ga je best richting Mittelberg. Hier kan je trouwens achter de kerk nog leuk sleeën.

Wij wandelen verder en volgen de route rechtsaf, richting Baad. Mooie doorkijkjes onderweg. We wandelen door het bos en ook langs mooie open stukken, dit zijn de Alpenweiden in de zomer. Een machtige witte wereld. Het lijkt wel of we een zwart-wit fotorolletje in ons toestel hebben…In het laatste stukje kruisen we de Lüchelebach.

uitzicht tijdens de winterwandeling

Dan komt Baad in zicht. Een stukje voor het kerkje gaan we rechtsaf vanaf het weggetje een wandelpad richting het Starzelhaus op. Er staat een bordje bij. Aan het eind van dit pad gaan we weer rechts. Nog zo’n 5 minuten klimmen maar dan ben je bij het Starzelhaus Wat is het er gezellig en lekker warm binnen bij de gastvrije Noël en Susann. En altijd een schitterend uitzicht over het dorpje. Bij goed weer zie je over alle bergen in de omgeving! Na een pauze met heerlijke soep lopen/rollen we bergafwaarts naar de bushalte in Baad.

Geweldig hoe de bussen in het dal, ook als er een flinke laag verse sneeuw ligt, altijd doorrijden! In Bödmen stappen we vlakbij ons appartement weer uit. Op naar de sauna om deze actieve middag in de relax modus af te sluiten.
(Visited 725 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier