Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Als alternatief voor een dagje skiën maakte Alpenweerman een prachtige wandeling door het Oberbergtal in Stubai. Dit dal kent geen liften en bestaat uit mooie steile rotsen en bossen. Langs een beekje gaat de wandeling richting de Oberissalm. In dit artikel lees je alle informatie over deze wandeling en hebben we een paar mooie sfeerbeelden op een rijtje gezet.

Een boerderij langs het wandelpad richting de Oberissalm.
Bos en steile rotsen kenmerken het prachtige landschap.

Van Seduk naar de Oberissalm

De wandeling begint bij Seduk, een paar huizen aan het einde van het zijdal Oberbergtal in het Stubaital. Aan het einde van de weg zijn een aantal, maar toch beperkte, parkeermogelijkheden. Het kan dus zijn dat de auto al wat eerder geparkeerd moet worden. Maar de weg is verder rustig waardoor je eventueel (met sneeuwschoenen) langs de weg kan lopen.

Sneeuwschoenen zijn bij verse sneeuwval geen overbodige luxe

Vanaf Seduk (1456 meter hoogte) loop je langs het riviertje de Oberbergbach richting de Oberissalm (1745 meter hoogte) waarbij je geleidelijk omhoog loopt. Bij verse sneeuwval kan het zijn dat het een beetje zoeken is naar het pad. Sneeuwschoenen zijn dan ook zeker geen overbodige luxe. In totaal is de wandeltocht zo’n 4 km in één richting (8km in totaal voor heen en weer). In ons geval zijn we vanwege de halve meter verse sneeuw niet verder gegaan dan de Stöckleralm. Deze alm is ongeveer 3 km lopen vanaf Seduck.

De wandeling loopt langs de Oberbergbach.

Steile rotsen en bos wisselen elkaar af

Het Oberbergtal kenmerkt zich door steile rotsen afgewisseld door bos. Langs het kleine beekje loop je in een winterwonderland. Aangezien hier geen skiliften aanwezig zijn is het rustig en kan er genoten worden van prachtige uitzichten van ongerepte bergen. Aan het uiteinde van het dal zijn de gletsjers op de bergtoppen van ruim 3000 meter bij helder weer goed te zien.

De volgende sfeerbeelden geven een beeld van de wandeling door het dal en langs de rivier.

Als je na de Stöckleralm nog 1 kilometer doorloopt kom je op de Oberissalm. Deze alm is niet elke dag open in de winter. Het is dan ook raadzaam vooraf te informeren of de Alm geopend is of zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.

Bij verse sneeuw is het pad niet altijd even duidelijk zichtbaar.
Blik vanaf Stöckleralm richting Oberissalm.

Laat je altijd informeren over de actuele sneeuw- en lawinesituatie voor je op pad gaat!

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Meer info over de wandeling kun je -hier- vinden. Voor de meest actuele informatie over de staat van het wandelpad is het aan te raden informatie in het hotel of de lokale VVV op te vragen.

Coördinaten Seduk: 47.114155; 11.234280

(Visited 768 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier