Op skiresort.nl kreeg de Wildkogel-Arena 16 onderscheidingen in alle relevante categorieën, waaronder het aanbod voor beginners, gezinnen en kinderen. De testers gaven echter ook vijf sterren voor liften en kabelbanen, sneeuwzekerheid, prepareren, hygiëne, milieuvriendelijkheid, berggastronomie en accommodatiebij de pistes. Resultaat: de Wildkogel-Arena behoort tot de “beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer piste”. En tot de ideale bestemmingen voor een wintervakantie met het gezin waarbij zowel ouders als kinderen volledig aan hun trekken komen.

85 procent van de 75 kilometer piste zijn makkelijk of middelzwaar. Dankzij de aanleg van het nieuwe opslagmeer Braunkogel kan 85 procent van de piste-oppervlakken technisch worden besneeuwd. Dat garandeert sneeuwzekerheid van december tot na Pasen. Een groot deel van de energiebehoefte voor de werking van de Wildkogel‑bergliften komt van hernieuwbare bronnen. Een nieuwe fotovoltaïsche installatie levert stroom voor de werking van de 8-persoonsgondellift en het dalstation van de Smaragdbahn.

85 procent van de skipistes in de Wildkogel-Arena zijn makkelijk of middelzwaar. In het dal zorgt het WildkogelAktiv-programma voor eindeloos sneeuwplezier. Deze Wildkogelwinter wordt een sprookje voor gezinnen, kinderen en sneeuwliefhebbers. 

Tijdens de openingstijden van de kabelbaan rijdt de klimaatvriendelijke elektrische trein eLINER tussen de dalafdaling en het dalstation van de Wildkogelbahn. Alleen al het fantastische uitzicht op de omliggende bergwereld door de grote panoramavensters maken de rit tot een belevenis. Met de eLINER kiest de Wildkogel-Arena als partner van het KlimaAktiv-programma voor klimaatvriendelijke mobiliteit. 

Speels skiën met Skimovie en Speedcheck

Het skigebied ligt in een natuurlijk keteldal, zodat jong en oud elkaar bijna nooit het oog verliezen en altijd weer ontmoeten aan de bergstations of in het panorama-bergrestaurant. Met de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mialeren ook de kleinsten spelenderwijs skiën. In de Wildkogel-Arena zijn er al minicursussen voor driejarigen.

De wat grotere kinderen zijn ijverig bezig op de oefenliften en -pistes in het dal en in de Kogel-Mogel kinderlanden van de skischolen aan de bergstations, waar skicarrousels en transportbanden zijn. In het kinderrestaurant van het panorama-bergrestaurant van de Wildkogel‑bergliften krijgen de skikampioentjes tussendoor een energieboost.

Met de professionele skileraren hebben ze het skiën meestal al na drie dagen onder de knie. Daarna staat niets nog in de weg voor de Skimoviepiste! In de Racer’s Corner van het panorama-bergrestaurant kunnen de toekomstige skikampioenen hun gefilmde afdaling bekijken en met een kritische blik analyseren. De Wildkogel-Arena is bovendien het eerste skigebied van de regio met een Speedcheckpiste.

Gezinnen kunnen hier checken wie de snelste is op de ski’s. Het Familypark met steile bochten, sneeuwgolven en een reusachtig slakkenhuis zorgt voor een extra portie fun, en op de schansen en boxen van de Funslope ontwikkelen freestylers en snowboarders heel easy hun persoonlijke slopestyle.In de gratis app “BB Wildkogel” vinden gezinnen alle actuele informatie over de weers- en sneeuwomstandigheden, evenementen, webcams en openingstijden van de Wildkogel‑bergliften.

Van de skipiste op de slee

Zoef in de Wildkogel-Arena met een duizelingwekkende snelheid van de berg op de langste verlichte rodelbaan ter wereld. De Smaragd- of de Wildkogelbahn brengt de rodelaars naar het startpunt. Op vrijdag is de Smaragdbahn voor rodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend en de rodelbaan zelf is elke dag tot 22.00 uur verlicht. Tussen de start en de finish liggen pittige 14 kilometer en 1300 meter hoogteverschil.

Ambitieuze rodelaars leren de perfecte bocht- en remtechniek in de wekelijkse rodelworkshop. Zo kun je nog efficiënter aan je persoonlijke afdalingsrecord werken. Overigens: bij het rodelen, “Skimoving” of carven op de dalafdaling naar Neukirchen kun je badgesverzamelen en daarmee deelnemen aan de Wildkogel Cup. Kleine ijsprinsessen en -prinsen oefenen van december tot half maart in Neukirchen en Bramberg hun kür op spiegelgladde, verlichte kunst- en natuurijsbanen. Ze kunnen er pirouettes draaien en snelheidsrecords breken tot het licht uitgaat.

Wandelen tussen de Wildkogel en de dalen van Nationaal Park Hohe Tauern

Ook winterwandelaars kiezen de mooiste panoramaberg van de Pinzgau als uitgangspunt. Het panorama op het geruimde wandelpad tussen de bergstations van de Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn is prachtig. Aan de tegenoverliggende kant van de Alpenhoofdkam staan de “groten” van het Nationaal Park Hohe Tauern op een rijtje, waaronder de Großglockner (3798 m) als hoogste berg van Oostenrijk en de Großvenediger (3657 m) als hoogste berg van Salzburg.

Buiten de gebaande paden gaat het op “stille zolen” door de ongerepte valleien van het Nationaal Park. Bezoek met de rangers van het Nationaal Park de wilde en romantische Sulzbachtäler-valleien, het dal Hollersbachtal en het zonnige dal Dürnbachtal. Per tractortrein en na een korte wandeling bereik je de voederplek van de wilde dieren in het dal Habachtal. Bijna als in de bioscoop kun je vanuit een paviljoen met een enorme glasgevel in alle stilte en van heel dichtbij de machtige herten, gemzen, hindes en hertenjongenobserveren die naar de voederplaatsen komen.

Deze bijzondere vakantie-ervaring zal je altijd bijblijven. ’s Nachts worden in de Wildkogel-Arena regelmatig de fakkels aangestoken, als jonge en minder jonge Wildkogelgasten samen met wandelgids Harald door de winternacht wandelen en ter afsluiting met snowtubes over de heuvel suizen.

www.wildkogel-arena.at

Wildkogel-Arena winter 2022/23

Periode: 08.12.22 – 11.12.22, 16.12.22 – 16.04.23

Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur

Skipas voor 1 dag: volw. 57,50 euro / kinderen 28,00 euro 6-daagse skipas: volw. 283,00 euro / kinderen 138,50 euro 

Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur

Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 15,50 euro / kinderen 7,50 euro, dagpas: volw. 38,50 euro / kinderen 19,00 euro

Elke vrijdag avondbergritten voor rodelaars tot 18.30 uur met de Smaragdbahn vanuit Bramberg (avondbergritten niet in de skipas inbegrepen). Alleen bij geschikte weersomstandigheden.


Alle informatie vind je op wildkogel-arena.at


(Visited 194 times, 1 visits today)