Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We kruipen steeds dichterbij het wintersportseizoen en de vraag is dan ook HOE gaan ze dit organiseren in de wintersportgebieden? Wat is de wintersportverwachting voor het seizoen 2020-2021? Veel daarover is nog in het ongewis en niemand kan in de toekomst kijken. Marco maakte er al een mooi artikel over, die door onze volgers nog steeds veel wordt bekeken. Lees dat -HIER- nog eens na. Maar wat is er nu slimmer om eens te gaan kijken bij de “buren”? Het is wel aan de andere kant van de wereld, en eerlijk moet ook gezegd worden er zijn momenteel zeer weinig Corona gevallen. Het wintersportseizoen loopt daar zelfs al op het einde omdat de lente gaat aanbreken. MT Hutt in Nieuw-Zeeland is zo’n skigebied. Snel kijken hoe ze het daar flikken! Dat kan best eens interessant worden voor de skigebieden in de Alpen.

Lekkere plaat vanuit skigebied MT Hutt, alwaar prima condities heersen.

Over het algemeen zelfde basisregels als in Europa

Dat begint met afstand houden van mensen die je niet kent. Vanzelfsprekend hierbij is een goede hygiëne, handen wassen en bij verkoudheidsklachten en koorts niet komen.

Dat is allemaal prima te behappen lijkt ons. Ook een goede registratie is van belang, zodat bij een eventuele uitbraak het contactonderzoek voorspoedig kan verlopen. Daar hebben ze een speciale pas voor. De richtlijnen van de overheid worden opgevolgd en er worden, daar waar het kan, looprichtingen aangegeven en afstand lijnen aangebracht.

Waarschuwingslevel 2, gezichtsbedekking in openbaar vervoer en vliegtuigen

Momenteel is waarschuwingslevel 2 actief in Nieuw-Zeeland. Dat betekent dat het verplicht is om mondkapjes te dragen in openbaar vervoer en vliegtuigen. In de skigebieden mag er dus zonder mondkapjes gelopen worden. Het voordeel is dat menig wintersporter al een helm, sjaal en andere uitrusting draagt, waarbij de kans op besmetting, mits de regels gehandhaafd, beperkt is. Ik zie u hier nu al denken, dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe gaan we dat doen met de liften?

Op moment van schrijven sneeuwt het hevig in MT Hutt. Hoe lekker is dat?

Met zijn allen tegelijk in de lift?

Nu wordt het interessant, immers zonder afstand te houden kan men niet samen met anderen tegelijk in de lift. Hierdoor werden de wachtrijen groter, want er moest onderlinge ruimte liggen tussen anderen mensen. Niet alle stoeltjes konden dus bezet worden. Daar werd iets op bedacht. Het mondkapje of de sjaal als gezichtsbedekking. Specifiek wordt vermeldt op de website dat een sjaal of bivakmuts voor het gezicht afdoende is.
Bij iedereen die gezichtsbedekking draagt, mag dus samen onbeperkt in de lift. Hiermee werd de capaciteit meteen vergroot. Wel dient in de rij nog steeds afstand gehouden te worden.

Na het skiën lekker naar het restaurant?

Want dat hoort er toch wel een beetje bij hè? Dat kan wel, maar in aangepaste vorm. Zo wordt er eigenlijk geadviseerd om zelf eten mee te nemen en dit het liefst nog te nuttigen thuis of in de auto. Er wordt niet geserveerd in het restaurant, eten en drinken zijn op afhaalbasis. En er wordt gevraagd om 2 meter afstand te houden tot anderen mensen. Daar wringt het toch wel een beetje. Al snap ik het heel goed. Tijdens het middageten is het sowieso al spitsuur in het hoogseizoen, daar moet slim mee omgegaan worden.Het betalen gaat trouwens contactloos, briefgeld wordt niet geaccepteerd.

Loopt het aantal Corona gevallen nu op?

Dat lijkt er niet op, al is dit natuurlijk nog moeilijk te meten zonder beperkingen sinds 1 september in de liften.
Nieuw-Zeeland heeft vooralsnog heel weinig besmettingen, en als iedereen de afgesproken regels naleeft dan kan dit ook zo blijven.

Heel weinig corona gevallen in Nieuw-Zeeland. Er komen maar enkele nieuwe besmettingen bij per dag.

Conclusie

Ze hebben het toch mooi aardig onder controle in Nieuw-Zeeland. De wintersportgebieden zijn gewoon open, maar wel met beperkingen. De liften draaien en men mag er allemaal tegelijk in, mits je gezichtsbedekking op hebt. Minder skipret zal er daarom niet zijn, integendeel zelfs. Er is meer tijd om nog meer meters te maken. Laten we hopen op een mooi seizoen en dat we kunnen starten met niet al te veel besmettingen. Want daar ligt de sleutel van het succes tot het wel of niet open kunnen gaan van skigebieden. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in.
Heeft u nog tips? Laat ze maar horen onderaan het bericht in een reactie. Dan kunnen wij dit weer doorgeven aan onze skipartners

Afgebeelde foto’s Facebook Mt-Hutt
Bron: MT Hutt
Meepraten, discussiëren of vragen!? Gaarne onder het bericht in de reacties!

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 707 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

6 Reactie op “Wintersportverwachting 2020-2021, hoe doen ze het in Nieuw-Zeeland?”

 • Remco Mienis
  11 september 2020 at 21:13

  Ik ben heel benieuwd hoe ze er hier in De Alpenlanden mee om zullen gaan. Dat er maatregelen genomen worden staat vast. Maar in welke vorm?

  Van de contacten welke wij als AWM hebben met de wintersportgebieden zullen er maatregelen genomen worden echter wordt er nog niets besloten hoe deze maatregelen eruit zullen komen te zien.

 • Bertil Blaas
  12 september 2020 at 09:59

  Arjan/ Remco

  tja ik ben een ski fan in Oostenrijk van vele maanden en ben zeer benieuwd. Komend seizoen Pitztalergl. Daar is een Bergtrein. Tja ?
  Heb de FFP2 maskers aangeschaft tijdens wachttijd binnen en in de Trein. En om hoofd/masker een sjaal binden. Nu maar hopen niet besmet te worden, want in lift zijn ZEKER leiden die positief zou zijn getest.

  Verleden zomer gingen er ook Pos. Geteste personen gewoon naar Frankrijk/ Spanje.

  Lees hier Gaarne als jullie meer zeker over maatregelen wintersport Alpen.
  vriendelijke groeten. Bertil.

  • Arjan
   12 september 2020 at 11:10

   Bedankt voor de info Bertil. Ja het blijft uitkijken, zeker waar mensen dichtbij elkaar komen. Belangrijkste is denk ik dat de apres ski anders zal zijn dan voorgaande seizoenen. We houden jullie op de hoogte.

 • Frank
  12 september 2020 at 15:02

  Leuk artikel. Toecallug las ik gisteren ook dit artikel over komende winter.. https://bit.ly/35vZjb1

  Lijken toch een bertje dezelfde maatregelen.. Toch?

  • Arjan
   12 september 2020 at 21:32

   Dag Frank, bedankt voor je bericht. Heb dat artikel nu ook gelezen. Opvallend is het dragen van het mondkapje en het anders indelen van de Apres ski. Verder veel dezelfde maatregelen idd. Laten we hopen dat er niet teveel besmettingen zijn tijdens (de start) van het seizoen zodat alles met inachtname van de regels open kan zijn.

 • Remco Graas
  12 september 2020 at 21:32

  Leuk artikel en kijk al uit naar de winter ja! Hopelijk gaat November weer vuurwerk geven, net als vorig jaar! Dan kunnen we over 2 maanden al beginnen 🙂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer