Kan voor jou de winter niet lang genoeg duren? Krijg je nooit genoeg van sneeuw, de allermooiste afdalingen en een drankje op een terras met uitzicht? Wij houden in ieder geval van een heel lang wintersportseizoen. En waar je daarvoor altijd goed zit, is het Franse Val Thorens. Val Tho, zoals het dorp vaak liefkozend genoemd wordt, ligt op 2.300 meter hoogte. 

Vanaf daar heb je aansluiting op het maar liefst 600 kilometer tellende Les 3 Vallées. Daarmee is het niet alleen het grootste skigebied ter wereld, maar ook het hoogste skigebied van Europa. De pistes gaan namelijk tot 3.200 meter hoogte en maar liefst 99% van het hele gebied ligt boven de 2.000 meter. Perfect om aan het einde van het seizoen nog een tripje te plannen. 

Of nou ja, einde seizoen? Als alle andere gebieden al gesloten zijn, blijft Val Thorens nog open. Dit jaar van 26 november 2022 tot 8 mei 2023.

In de lente ski je met heerlijke temperaturen en een zonnetje. Foto: C.Ducruet – OT Val Thorens

Leer Val Thorens kennen

Val Thorens bestaat dit jaar 50 jaar. Daardoor is het het jongste skioord ter wereld. Maar het is zeker niet uitsluitend gericht op jongeren. Gezinnen, vrienden en stellen maken er kennis met de “Val-Thorens lifestyle”. 

Want of je nu beginner bent en het liefste gemakkelijke blauwe of zelfs groene pistes doet, of enorm ervaren en op zoek bent naar een gebied waar je nooit genoeg van kunt krijgen, je zit goed in Val Thorens. Off-piste skiën en snowparks, je hebt het er allemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gevarieerde aanbod accommodaties, de uiteenlopende activiteiten en grootse evenementen.

Oh ja, wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van verse sneeuw? Meld je dan aan voor het Powder Alarm

Zicht op Val Thorens. Foto: C.Ducruet – OT Val Thorens

Geniet van het goede leven

Tijdens je vakantie in Val Thorens kun je heerlijk ontspannen. Vergeet stress… want het is tijd voor de “cool attitude”. Je auto parkeer je in een van de garages van het resort en je geniet van de rust, ook doordat het deels voetgangerszone is. Alles wat je nodig hebt is op loopafstand. 

Haal ’s ochtends een warme croissant bij de bakker, stap op je ski’s en glij direct van de piste, kom aan het einde van de dag terug voor een drankje en ga ’s avonds een hapje eten in een van de vele restaurants. Je smaakpapillen worden verwend in meer dan 40 bars en 60 restaurants.

Val Thorens is geopend van november tot mei! Foto: C.Ducruet – OT Val Thorens

Naast skiën is er nog veel meer te doen

Val-Thorens vernieuwt voortdurend en heeft daarom ook een ruim aanbod aan activiteiten buiten de piste, waarvan sommige zo uniek zijn dat je ze nergens anders vindt!

Maak een sneeuwschoenwandeling, ga sleeën op de langste piste van Frankrijk, mountainbike op sneeuw, ijsrijden en zelfs ijsduiken… Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt wel een activiteit naar je zin.

Laat je verwennen 

Vakantie is om weer op te laden. Je maakt je hoofd leeg en laat je spieren overdag het werk doen. Die mogen daarna ook ontspannen. In de frisse berglucht geniet je van wellness, spa, beauty en ontspanning. 

Neem een duik in het zwembad, ga bubbelen in de jacuzzi of warm lekker op in de sauna. Er zijn genoeg mogelijkheden in Val Thorens, of kies een hotel met wellnessfaciliteiten.

Genieten in de spa met de bergen op de achtergrond

Lekker los in de trendy après-ski

Na een heerlijke dag skiën, is het tijd voor een feestje! In de late namiddag trek je naar de open air clubs op de pistes. Pik de laatste zonnestralen mee, haal een drankje en ruil je ski’s om voor de dansvloer. Na de laatste afdaling plof je neer op één van de terrassen in het dorp of ga je een hapje eten. 

Heb je nog genoeg energie? Mooi, want er zijn genoeg gezellige cafés en discotheken die open zijn tot de laatste uurtjes.

Zoek & boek: lenteskiën in Val Thorens

En, heb je nog zin om een weekend of weekje wintersport te doen als de dagen alweer langer worden? Val Thorens is daar de beste locatie voor. Je leest alles op de website en kunt daar direct je wintersport boeken. Heel veel plezier!

Lees alle informatie over Val Thorens

(Visited 635 times, 1 visits today)