Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Normaal gesproken komen we het eerste wintersport bericht van het seizoen met een winterweer voorspelling van Johann en zijn weermannen. Deze keer wordt het eerst een wintersport voorspelling. Want jeetje mensen, wat hebben de skigebieden en alle branche organisaties het te verduren gehad. En nog steeds een immense nasleep van alles rondom
het Corona-virus.

Vandaag is er een poll geweest vanuit Alpenweerman op Facebook. Wij hebben er zo ons licht over laten schijnen. Maar wat kunnen we nou wellicht verwachten wanneer we samen weer op wintersport kunnen. Er zijn zoveel opties mogelijk. Maar de grootste vraag is; Hoe gaan ze dat doen? Sommige gebieden openen 1 oktober al haar deuren. Het skigebied van Sölden heropende het gebied al eind mei, maar enkel en alleen voor wedstrijd skiërs.

Hoe het er nu voorstaat is dat je in een restaurant een tafel moet reserveren, het bedienend personeel een mondkapje draagt en dat alles draait om de veiligheid en gezondheid van de aanwezigen, wat vrij logisch is. Maar wat betekent dat voor straks, wanneer het echte geweld los breekt?

Wat zou er kunnen gebeuren
Zou je net als bij een zwembad in een bungalowpark entree tijden mee krijgen voor je skipas? Dat deze maar een bepaald aantal uren geldig is? Zou je eventueel uit enkele dagen mogen kiezen tijdens je wintersport zodat alle mensen gelijke kansen krijgen in de restaurants om te kunnen eten onder de middag? Of stel dat er 20.000 mensen moeten gaan reserveren voor een lunch op de berg. Je kan er bijna met je hoofd niet bij. Picknicken in een sneeuwstorm is wel weer eens wat anders, dat is waar. Maar of je lekker je legervoedsel naar binnen krijgt…

En laten we de wachtrijen bij de lift niet vergeten. Wanneer ze daadwerkelijk de 1.5 meter er in willen houden heb je straks een wachtrij van een kilometer. Eerst allemaal een winkel karretje pakken, schoonmaken en in de rij gaan staan. Stel je zit in een 10 persoons gondel, zou je dan een mondkapje moeten dragen, of gewoon zeggen: “Wij horen allemaal bij elkaar en zijn familie hoor, geen probleem”. Iemand skiet alleen, valt op de piste, maar je mag hem niet helpen opstaan, want die 1.5 meter hè. Laten liggen kan ook weer niet. Lastig. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar er zijn zoveel dingen waar we niet over nadenken mocht dit allemaal het geval zijn.

Après-ski.. wow, daar is het ooit volgens sommige bronnen allemaal helemaal uit de hand gelopen. Zie je al iemand met een voorhoofdthermometer bij de ingang staan? Afgebakende stukken in de bar waar je in mag staan, of gewoon een winkel karretje mee naar binnen nemen. Dan heb je in ieder geval die afstand. Zou tevens leuke après-ski hit opleveren denk ik. Plastic schermen tussen de barmensen en de mensen in de bar. Als je het zo gaat bekijken, gaat de aardigheid er toch aardig vanaf. Niet meer roken (meningen zijn daarover verdeeld) en 1.5 meter afstand houden of je hebt een half lege tent waar je van te voren tickets voor moet boeken om een dansje te mogen doen en een biertje te kunnen drinken. Enfin, dan lekker in appartement een biertje doen en gezellig maken toch? We komen er vast wel met z’n alle.

Lange single-busreizen, mijn hemel. 20 uur met een mondkapje op in de bus. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe dan ook, we weten het gewoon niet. Er zijn al heel wat mensen die hun vakantie al afgelopen winter hebben geboekt. Er zijn ook heel veel mensen die zijn niet eens op wintersport geweest afgelopen seizoen omdat er net die datum een lockdown was.

Het is koffiedik kijken momenteel. Laten we er met zijn alle voor duimen dat de versoepelingen allemaal verdwijnen en dat we zoals vanouds weer heerlijk op wintersport kunnen gaan. Laten we het hopen. Hou in ieder geval een muntje voor de winkel karretjes bij de hand voor de zekerheid.

(Visited 9.509 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Wintersport verwachting 2020-2021”

  • Bid 05 54 opl41
    23 augustus 2020 at 09:09

    wat een onzin verhaa zonder toegevoegde waarde

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer