Het skigebied Obertauern heeft ongeveer 100 kilometer aan geprepareerde pistes. Met de TauernRunde ski je het hele gebied rond en ontdek je zo in één vloeiende beweging al het moois van dit gezellige skigebied in SalzburgerLand in Oostenrijk. Je kunt de skironde zowel met de klok mee als tegen de klok in skiën en dan zijn er ook nog eens twee alternatieve routes speciaal voor kinderen. Waar wacht je nog op? 

Het maakt niet uit waar je je skitocht start

Omdat je een rondje skiet, maakt het niet uit waar in het gebied je de Tauernrunde start. De 26 liften in het gebied brengen je zonder problemen op elke gewenste plek. Bovendien kom je als je de borden volgt vanzelf weer uit bij je startpunt.

De ronde met de wijzers van de klok mee wordt aangegeven door rode borden met daarop ‘Tauernrunde’, die tegen de klok in met groene. Beide varianten zijn ongeveer 12 kilometer lang, al maak je met de groene variant wel wat meer hoogtemeters. Als je 12 kilometer te kort vindt, dan plak je er her en der gewoon nog een extra piste aan vast. Onderweg hoef je nergens je ski’s uit te doen, want je skiet – al dan niet via een skibrug – zo de volgende lift weer in.

Voor kinderen en tieners

Voor kinderen en tieners zijn er twee varianten van de populaire TauernRunde. De “Bobby Round” is speciaal voor jonge kinderen en is genoemd naar Bobby, de mascotte van Obertauern. Voor gevorderde skiërtjes en tieners is er de ronde “My Track” als tegenhanger van de Tauern-ronde voor volwassenen. 

Op op beide rondes vind je een Funpark, een snelheidsmetingpiste, een spooktrein, een kinderiglo en een golfpiste. Deel vooral je skidagen online met de hashtag #LOVEOBERTAUERN.

Onderweg geniet je ook nog eens van culinaire hoogtepunten

Als je de Tauernrunde doet, trekt natuurlijk vooral de omgeving de aandacht. Bergen bedekt onder een dikke laag sneeuw, perfect geprepareerde pistes en om je heen de prachtige natuur. Maar feit is dat je van lucht en een mooie omgeving alleen niet kunt leven. Gelukkig kun je overal in het gebied terecht om je trek te stillen. 

De culinaire hoogstandjes zijn hier zoals Obertauern zelf: nuchter en tegelijkertijd enorm veelzijdig. Zowel op sportief als culinair vlak is afwisseling hier troef. Hou je van stevige bergkost en wil je weten hoe authentiek eten in de regio smaakt? Kies dan één van de vele berghutten die je tegenkomt tijdens je skitocht. Boven op de berg zie je dat eten niet veel toeters en bellen nodig heeft. Simpel, lokaal en eerlijk eten smaakt vaak het allerlekkerst. 

Prachtige zonsondergang in Obertauern

En dineer na afloop in een van de vele restaurants en hotels in Obertauern

Of ga je toch liever voor iets verfijnder? Zeker ’s avonds, als je van al dat skiën trek hebt gekregen in je diner, kun je daarvoor terecht in de vele restaurants en hotels in Obertauern. Je ziet hoe je creatief en innovatief om kunt gaan met authentieke culinaire roots, terwijl je die combineert met tradities van overal ter wereld. Want wat de lokale en regionale keuken is een geweldige inspiratiebron voor een uitgebreide en verrassende menukaart. Maak dus een culinaire ontdekkingsreis door Obertauern, in het Salzburgerland. Want pas als je weet hoe Obertauern smaakt, ben je er echt geweest!

Lees alles over je wintersport in Obertauern

(Visited 577 times, 1 visits today)