In het Sauerland (Winterberg) is weer wat verse sneeuw gevallen en de omstandigheden zijn momenteel nog heel goed  met op de hoogste toppen 40 tot 50cm  sneeuw. Deze week wordt er nog meer sneeuw verwacht. Vanaf het weekend wordt het dan een heel stuk zachter (!) en zullen de condities sterk gaan verslechteren. Regen wordt vooreerst echter nog niet verwacht. Dus wilt je nog even dichter bij huis wintersporten dan kan dit deze week nog heel goed dus grijpen die kans!

Tip: ga bijvoorbeeld woensdag ook eens in het donker skiën met “Flutlicht”, zeer speciaal en vooral met de verse sneeuw en goede condities “traumhaft”.
Woensdag avond is dit mogelijk van 8.30 tot 22.00 uur. Daarnaast zo laat in het seizoen een heel stuk rustiger en nauwelijks nog wachttijden. Een kleine foto-impressie van het skiën bij  Flutlicht:

De Parkeerplaatsen P2 tot P7 zijn gratis! Alleen tijdens de Bob- & Skeleton WM (tot 8 maart) moet er  op P3 bij de Bobbahn  parkeergeld betaald worden. Elke Ma/Vr/Za  is er Flutlich skiën mogelijk van 18.30 tot 22.00 Uhr.

Tip 2
Op 14 maart worden op de Skikarussell de FIS Snowboard-Weltcup-Finale gehouden, leuk om dit spectakel ook eens te gaan bekijken!

Pisteninfo Skiliftkarussell Winterberg  – Hier

Informatie betreffende het lawinegevaar en sneeuwsituatie zie – Hier

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie winterse plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 1.827 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer