Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In het Sauerland (Winterberg) is weer wat verse sneeuw gevallen en de omstandigheden zijn momenteel nog heel goed  met op de hoogste toppen 40 tot 50cm  sneeuw. Deze week wordt er nog meer sneeuw verwacht. Vanaf het weekend wordt het dan een heel stuk zachter (!) en zullen de condities sterk gaan verslechteren. Regen wordt vooreerst echter nog niet verwacht. Dus wilt je nog even dichter bij huis wintersporten dan kan dit deze week nog heel goed dus grijpen die kans!

Tip: ga bijvoorbeeld woensdag ook eens in het donker skiën met “Flutlicht”, zeer speciaal en vooral met de verse sneeuw en goede condities “traumhaft”.
Woensdag avond is dit mogelijk van 8.30 tot 22.00 uur. Daarnaast zo laat in het seizoen een heel stuk rustiger en nauwelijks nog wachttijden. Een kleine foto-impressie van het skiën bij  Flutlicht:

De Parkeerplaatsen P2 tot P7 zijn gratis! Alleen tijdens de Bob- & Skeleton WM (tot 8 maart) moet er  op P3 bij de Bobbahn  parkeergeld betaald worden. Elke Ma/Vr/Za  is er Flutlich skiën mogelijk van 18.30 tot 22.00 Uhr.

Tip 2
Op 14 maart worden op de Skikarussell de FIS Snowboard-Weltcup-Finale gehouden, leuk om dit spectakel ook eens te gaan bekijken!

Pisteninfo Skiliftkarussell Winterberg  – Hier

Informatie betreffende het lawinegevaar en sneeuwsituatie zie – Hier

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie winterse plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 1.820 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier