Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is op dit moment treurig weer in de lage landen. De zonale stroming frustreert het zomerweer. Een mooi moment om even wat luchtige informatie over te brengen over records die je altijd al wilde weten. Bij sommige records zou je kunnen denken, Waarom?

100 meter sprint (op skischoenen)
Laten we beginnen met het record van de snelste 100 meter sprint op skischoenen. Normaal gesproken ben je er al klaar mee wanneer je van de lift naar appartement moet wandelen. Maar je kunt dus ook even een wereld record pakken. De eer gaat naar Max Willcocks die er slechts 17,56 seconden over deed om de eindstreep te halen.

Verste ski jump
Stefan Kraft beheert het record van de verste ski jump ooit gemaakt. Denk even in je hoofd dat je 2 voetbalvelden achter elkaar legt. Best een eind. Zover sprong Oostenrijker Stefan Kraft tijdens het “skivliegen” (extreme vorm van schansspringen) in 2017 te Noorwegen. Een dik wereldrecord. 253.3 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=IYX-yTUPhT8

Ja, zo blijf je scheppen.
De meest gevallen sneeuw ooit gemeten heeft Mount Rainier in de staat Washington op zijn naam staan. Daar viel van 19-02-1971 t/m 18-02-1972 maar liefst 31 meter sneeuw. Wanneer je een gemiddelde kerktoren ziet, pak even het midden en je zit op die hoogte. Kun je leuke iglo bouwen denk ik zo. In de zomermaanden trouwens ook schitterend.

138,62 km per uur (achteruit skiën)
Afgelopen jaar vestigde de Fransman Quitin Ladame een nieuw wereld record door achteruit te skiën. Waar de meeste van ons niet eens de helft halen van de snelheid met vooruit skiën, trok Quiten even een sprintje naar het controle punt. Bizar.

En vooruit skiën dan?
Met nose in front gaat het bijna 2x zo snel. De bokaal voor de snelste mens op ski’s is al reeds 4 jaar in het bezit van de Italiaan Ivan Origone. Red Bull zou Red bull niet zijn wanner ze niet met records bezig zouden zijn. Met een snelheid van 254 km per uur gleed Ivan van een piste in het Noorse Vars. Bizar. Wie zegt er nu tegen zijn maten: “Hold my beer”.

Deze mag absoluut niet ontbreken.
Iedereen die Eddy the Eagle kent, weet dat het een markant figuur is. Het mooiste is dat hij altijd onkunde uitstraalt. Hij deed als allereerste Britse schansspringer mee op de olympische spelen van 1988. Hij was bijna 10 kilo zwaarder als de concurrentie, hij droeg altijd een bril waarvan de glazen continu besloegen. Hij meende zelfs dat hij soms op de schans niet veel kon zien. Werd ook ruimschoots laatste, maar is in de harten van alle mensen gesloten. Kijk hieronder wat hij als laatste record heeft behaald. Stamt al van iets langer geleden maar evengoed de moeite waard om te bekijken. Ik lag persoonlijk weer gevouwen om deze man.

(Visited 317 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Wintersport Records”

  • Remco Mienis
    1 juli 2020 at 16:38

    Haha.. Mooie records. Leuk weg te lezen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer