Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Dat het sneeuwt in Oostenrijk dat heb je kunnen lezen in het weerbericht van vanmorgen. Karin Broerse die een eigen appartement heeft in Kaprun houdt ons regelmatig op de hoogte van het weer aldaar. Vannacht is het er gaan sneeuwen en tot op dit moment sneeuwt het er nog steeds. Vandaag voor hun skidag vandaag. Maar wat kun je dan doen?
Wandelen, je kunt prachtig wandelen in de natuur en met name als het sneeuwt is het natuurlijk prachtig om door winterwonderland te lopen. Er is zo’n 10 cm sneeuw in het dal gevallen van Kaprun en ze verwachten 30 cm op de gletsjer van de Kitsteinhorn.

Karin neemt jullie mee door Kaprun met de benenwagen.

Op zon 900 meter hoogte ligt de forellenvijver. Een prachtige plek om eens langs te lopen en te genieten van het natuurschoon.

De Simund Tun Klam hieronder komt uit in de forellenvijver. Schitterend bevroren kun je er mooi onder zitten;) (levensgevaarlijk als het dooit overigens deze spiesen)

De sneeuwschuivers hebben flink wat werk te verzetten vandaag en zullen vaak hun zout bij moeten gaan vullen. Via een grote silo worden de wagens gevuld in Kaprun om zo de wegen begaanbaar te houden.

Lawinegevaar
Er is weer verse sneeuw gevallen en er komt vandaag nog meer bij!  Door de sneeuwval en sneeuw vervrachtingen (wind) geldt er in de Alpen op uitgebreide schaal een code oranje (3).  Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik op land -gewenste bestemming

Webcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

De  winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015


Winter is coming – be prepared –

image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 424 times, 1 visits today)