Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wat een schitterende dag was het vandaag. 11 februari 2021. Al was het alleen maar om heerlijk even buiten te zitten met een kop koffie in je handen en met de sneeuw om je heen. Kaiserwetter in Nederland. Hoe mooi wil je het hebben. Jouw beste foto is welkom in de reacties. Laat ons meegenieten met jouw dag.

Vanmorgen stond onze weerman Sander al op de schaats in Wageningen. Mooie beelden zagen we daarvan op onze FB pagina. Zelf heb ik hier op de plassen in Noord Holland zelfs quads op het ijs zien rijden. Van Friese doorlopers naar quads. Waarom ook niet.

Voor jong en oud was het echt een geweldige dag. De komende dagen blijft dat nog wel even zo vertelt Arjan in de laatste weerupdate. Hoe lang we nog van dit schaatsweer en het ijs kunnen genieten vertelt hij hier. De afgelopen dagen was trouwens prachtig voor iedere winterliefhebber. Wel koud was het gister en eergisteren zeg. Maar met Protest winterkleding heb je daar geen last van natuurlijk. Daar hebben ze trouwens nu ook sale!

Van een dik pak sneeuw, sleeën en sneeuwpoppen maken naar de eerste slagen op het ijs voor de jongste. Vele vaders en moeders heb ik ook als een blij ei van een heuvel al zien glijden op een slee. Ja, ik zag jou ook beste lezer:-)

Ook heb ik vandaag al de nieuwe Irene Wurst zien schaatsen. Mooie slagen. En daarentegen ook een nieuwe Gunda Niemann gezien. Techniek zag er niet uit, maar ging vreselijk hard. Allemaal prachtig natuurlijk. Vier het leven! En wanneer er wellicht geen elfstedentocht komt is een elfscholentocht een mooi alternatief. De kinderen weer naar school en de chromebooks worden hoe dan ook geleverd door Cloudwise.

Nog lang niet overal kan er geschaatst worden. Meestal wel op de kleine slootjes of ondergelopen stukken land. Hier bij het recreatiegebied Geestmerambacht in de noordkop ligt zeker nog 1/3 van de plas open. Wel zijn hier enorm veel watervogels naar toe getrokken. Wanneer je goed naar het midden van het plaatje kijkt is het een grote massa van watervogels.

Wel horen we rond om ons heen dat de zon toch al best krachtig is met de warmte die hij uitstraalt. Waar de zon op staat smelt de sneeuw rustig gestaag weg en ook merk je dat aan de zijkanten van de sloten en vaarten. Kan zomaar een laagje water opkomen. De dauwtemperaturen zijn een stuk lager dus van enorme smelt is geen sprake.

Lekker deze aankomende dagen nog even genieten. Zie hierboven de echte Hollandsche schaatspret die we jaren moesten missen.

plus de Rietplas in Emmen waarvan Coen vertelt dat er een prachtige ijsplaat ligt. Waarschijnlijk dit weekend schaatsen hier! WOW! De mannen hieronder konden het waarschijnlijk ook niet laten om toch even dat gevoel te hebben in de duinen van Hargen (Noord Holland). Ik vind het persoonlijk geweldig om te zien.

Er komen vele foto’s binnen, en we kunnen toch wel concluderen dat de Nederlander zich wel aan de gestelde 1.5 meter houdt. Zo ook hier in Groningen vertelt Frank Hemsen via Twitter vanaf het Paterwoldsemeer.

Wel wordt er veel op de Uiterwaarden geschaatst. Uiterwaarden mogen bij een hoge waterstand onderstromen. Dat voorkomt natte voeten voor de mensen die achter de dijken wonen. Het is de rivier die deze ruimte aan de zijkanten nodig heeft om pieken met water af te voeren. Een prima middel om droge voeten te houden. Maar wel gevaarlijk in deze situaties met betrekking to schaatsen en ijsplezier. Waterschap waarschuwt om niet op de uiterwaarden te schaatsen. De rivierstanden dalen de komende dagen snel.  Dit betekent dat volle uiterwaarden en buitenpolders langzaam leegstromen en er minder water onder het ijs komt te liggen. Het wordt echt gevaarlijk, dus pas op jezelf en elkaar.

Door de sneeuwval is het ook minder goed zichtbaar hoe de dikte van het ijs is en met name waar er nog wakken hebben gezeten die nu dicht gevroren zijn. Hier zie je een kanaal van afgelopen dinsdag 14:00uur. Het plaatje daaronder zie je toch al waaghalzen die het risico nemen steeds een stukje verder hetzelfde meer op te gaan wat aan het kanaal verbonden zit. Dit meer ligt ook in de kop van Noord Holland waar het niet heel streng gevroren heeft afgelopen nachten. Dus pas op.

Dan maar een mooi ondergelopen stuk land waar je met een gerust ouder hart met je kroost kun schaatsen of spelen tot de zon onder gaat.
Tot slot. Heel veel schaats en sneeuwplezier komend weekend.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Advertentie

16 Reactie op “Winterplezier voor jong en oud maar pas op”

 • Annemarie Peters
  11 februari 2021 at 19:10

  Wat was het mooi vanmorgen 😍.

  • Marco
   11 februari 2021 at 19:56

   Wat kunnen de Benelux toch Schitterend zijn🥰

 • Annemarie Peters
  11 februari 2021 at 19:14

  Nog even te paard erop uit, allebei genieten van de witte wereld!

  • Marco
   11 februari 2021 at 19:55

   Houden paarden nou van sneeuw en kou eigenlijk? Mooie foto!!

   • Annemarie Peters
    11 februari 2021 at 22:49

    Ik haalde ze zondag met de sneeuw en storm uit de stal om even buiten te lopen. Deze was niet te houden, liep te briesen van plezier. De hele dag buiten hoeft dan ook weer niet, na een paar uur wilden ze wel weer naar binnen hoor. Maar iedere dag staan ze buiten en dat vinden ze heerlijk, de hele dag binnenhouden doe ik ze geen plezier mee!

 • Tamara
  11 februari 2021 at 19:39

  Heerlijk Corona-proof schaatsen inmengen tuin

  • Marco
   11 februari 2021 at 19:54

   Geweldig zeg!!! Dat is nou echt corona proof😄

 • Tamara
  11 februari 2021 at 19:47

  Heerlijk Corona-proof schaatsen in eigen tuin.

 • Tdpzwolle
  11 februari 2021 at 20:13

  Kanaal bij belt schutsloot

  • Marco
   11 februari 2021 at 20:35

   Vier kan ik naar blijven kijken!! Dank!!

 • Remco Mienis
  11 februari 2021 at 22:11

  Mooie plaatjes Marco.
  En wat schitterend dat dit weekend de dooi nog niet zal gaan inzetten en ook de werkende Nederlander de schaatsen onder kan gaan binden. 😀

 • Remco Graas
  12 februari 2021 at 08:49

  Heerlijke blog Marco. Wij hebben bergen in Oostenrijk maar als NL’er en Noord-Hollander kan ik niet anders zeggen dat niets zo mooi is als schaatsen op de sloten in Noord-Holland. Zelfs niet de beste pulverschnee of het mooiste verticale ijs kan daar tegenop!

  Gr Remco

 • Jeroen
  12 februari 2021 at 21:34

  Prachtige winterdag, op en top Nederlands en wat mooi dat het ijs ook super is.

 • Marthijn
  13 februari 2021 at 08:56

  Gisteren op het veluwemeer. Redelijk goed ijs en heel ver kunnen schaatsen…

 • Aldo
  13 februari 2021 at 09:27

  Volgende week verzachting en daarna weer de vrieskist in?

  • Jeroen
   13 februari 2021 at 12:33

   Graag (de vrieskist dan)

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier