Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

En dan is het zomaar weer winter,…… Gisteren was een mooie dag, jammer van de loei harde wind. Hierdoor waren in veel skigebieden in het Salzburgerland de liften of een belangrijk deel van de liften gesloten. De temperaturen waren gisteren ook aan de hoge kant. Op 1400 meter hoogte was het bij ons gisteren rond de 9 graden en in het dal aangenaam warm met een temperatuur van zo’n 16 graden. Wat een verschil dan met vandaag. Op 1400 meter hoogte vanochtend min 8 graden en op het moment dat ik dit schrijf rond het middaguur nog altijd ruim 6 graden onder het vriespunt. De regen die gisteren tegen de avond inzette is in de loop van de nacht over gegaan in sneeuw. In het dorp op 640 meter hoogte dan ook 10 centimeter nieuwe sneeuw. Ook vandaag zullen op veel plaatsen de liften maar gedeeltelijk draaien omdat er hoger in de bergen nog steeds harde tot stormachtige wind staat. Voor de aankomende dagen is er in onze regio in de hoger gelegen gedeelten ongeveer 1 meter nieuwe sneeuw voorspeld. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk nog zal vallen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 703 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer