Winter in het Salzburgerland!

En dan is het zomaar weer winter,…… Gisteren was een mooie dag, jammer van de loei harde wind. Hierdoor waren in veel skigebieden in het Salzburgerland de liften of een belangrijk deel van de liften gesloten. De temperaturen waren gisteren ook aan de hoge kant. Op 1400 meter hoogte was het bij ons gisteren rond de 9 graden en in het dal aangenaam warm met een temperatuur van zo’n 16 graden. Wat een verschil dan met vandaag. Op 1400 meter hoogte vanochtend min 8 graden en op het moment dat ik dit schrijf rond het middaguur nog altijd ruim 6 graden onder het vriespunt. De regen die gisteren tegen de avond inzette is in de loop van de nacht over gegaan in sneeuw. In het dorp op 640 meter hoogte dan ook 10 centimeter nieuwe sneeuw. Ook vandaag zullen op veel plaatsen de liften maar gedeeltelijk draaien omdat er hoger in de bergen nog steeds harde tot stormachtige wind staat. Voor de aankomende dagen is er in onze regio in de hoger gelegen gedeelten ongeveer 1 meter nieuwe sneeuw voorspeld. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk nog zal vallen.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Winter in het Salzburgerland.

De vorige keer heb ik jullie wat tips gegeven over de zomerstalling van ski’s. Voor al die mensen die eigen sischoenen hebben, en dat zijn er meer dan mensen met eigen ski’s, nog even aandacht voor de schoenen. Verstandig is het om na thuiskomst de binnenschoen uit de buitenschoen te halen en beiden goed te laten drogen. Tussen de binnen- en de buitenschoen komt meestal toch wel wat vocht door sneeuw en condens. De buitenschoen kun je eventueel nog reinigen met gewoon water. Nadat de schoenen gedroogd zijn de binnenschoen weer in de buitenschoen stoppen. Let er hierbij op dat de binnenschoen er goed in komt te zitten zonder vouwen! Daarna alle sluitingen -‘skischuhschnalle’ – sluiten zodat de schoen goed in model blijft en net als de ski’s op een niet te warme, droge plaats opbergen. Gruß uit het Salzburgerland![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]