Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Innsbruck Magazine is een nieuwe, eenmalige uitgave waarin je kunt lezen wat er allemaal te doen is in en om de Oostenrijkse stad Innsbruck. In zowel zomer, herfst, winter als lente. ‘Wat ik zo bijzonder aan de regio Innsbruck vind: de unieke combinatie van stad en bergen, de snelle bereikbaarheid van wandel- en skigebieden, de goede infrastructuur, de gezelligheid van een pulserende, jonge stad – zowel in de zomer als in de winter. In Innsbruck heb je geen of-of, het is altijd en-en.

Ik ontdek nog steeds nieuwe hoekjes en lekkere eetgelegenheden en ben gek op de evenementen die deze regio rijk is.’ Aldus hoofdredactrice Colette Verra. In de uitgave zijn de volgende onderwerpen te vinden de gelijk inspiratie en extra energie geven om de bergen in te gaan.

Innsbruck is hoofdsponsor van Alpenweerman en daarom verloten we nu twee exemplaren van Innsbruck Magazine onder onze lezers. Hoe jij deze kunt winnen lees je onderaan dit artikel.

9852170301?profile=original

Innsbruck Trek

De Innsbruck Trek is bergwandelen met geweldige uitzichten en bagageservice. De trek biedt zes prachtige wandeldagen in combinatie met overnachten en lekker eten in hotels. Je bagage wordt voor je vervoerd. Een verhaal van Maartje Bevers van Mountainreporters


9833429301?profile=RESIZE_710x

Innsbruck, unieke mix van stedentrip en wintersport

Innsbruck, ik had er al een paar keer op gevlogen, maar vooral om dan door te reizen naar de diverse skigebieden. Maar de stad liet ik links liggen. Eigenlijk omdat ik er niets van wist. Nu niet, want ik ga iets nieuws doen. Een reisverhaal van Corno van den Berg.


Het Innsbruck van Olympiër Maarten Meiners

Sinds 2011 slalomt Maarten Meiners met zijn gele kaashelm de bergen af. Maarten is meervoudig Nederlands kampioen alpine skiën. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren mooie prestaties neergezet op de Europa Cup, World Cup en WK.

Zijn doel, meedoen aan de Olympische Spelen in 2022 in Beijing, heeft hij ondertussen gehaald. Om genoeg te kunnen trainen is Maarten zes jaar gele­den verhuisd naar het Oosten­rijkse Innsbruck. Wat vindt deze alpine skiër van zijn tweede thuis, Innsbruck? En hoe bereidt hij zich voor op de wedstrijden?


Winterwandelen in en om Innsbruck

Wanda Catsman is een wandelfanaat pur sang en heeft sinds haar tienerjaren al heel wat kilometers in de benen. Haar kennis, advies en ervaring deelt Wanda op haar blog WandaWandelt.nl en ze vertelt je hier graag meer over haar persoonlijke ervaring winterwandelen in en om Innsbruck begin maart.

9833430896?profile=RESIZE_710x


9833431085?profile=RESIZE_710x

Wellness tussen de bergtoppen van Innsbruck en omgeving

Een wellness citytrip naar Innsbruck, frisse en gezonde berglucht opsnuiven tijdens een verblijf in de bergen rondom Innsbruck. Henriëtte Bokslag van Wellness Spots ging op zoek naar de fijnste wellness tips in Innsbruck en omgeving.

Weidse wandel­dagen op het Mieminger Sonnenplateau

Een weidse zonnige hoogvlakte met op de achtergrond imposante bergen… Het Mieminger Sonnenplateau is perfect voor liefhebbers van gemoedelijke wandelingen in de natuur. Op pad door weelderig groene weiden en bossen.


We verloten twee exemplaren van Innsbruck Magazine onder onze lezers

Alpenweerman is blij met jou als lezer en trouwe volgers. Daarom mogen we twee exemplaren van het magazine verloten onder de deelnemers aan deze win-actie. Deze win-actie is ondertussen geëindigd en de winnaars zijn bekend. We zullen een magazine opsturen naar Lianne en Martien.


Doe ook mee met onze andere win-acties!

(Visited 508 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier