Innsbruck Magazine is een nieuwe, eenmalige uitgave waarin je kunt lezen wat er allemaal te doen is in en om de Oostenrijkse stad Innsbruck. In zowel zomer, herfst, winter als lente. ‘Wat ik zo bijzonder aan de regio Innsbruck vind: de unieke combinatie van stad en bergen, de snelle bereikbaarheid van wandel- en skigebieden, de goede infrastructuur, de gezelligheid van een pulserende, jonge stad – zowel in de zomer als in de winter. In Innsbruck heb je geen of-of, het is altijd en-en.

Ik ontdek nog steeds nieuwe hoekjes en lekkere eetgelegenheden en ben gek op de evenementen die deze regio rijk is.’ Aldus hoofdredactrice Colette Verra. In de uitgave zijn de volgende onderwerpen te vinden de gelijk inspiratie en extra energie geven om de bergen in te gaan.

Innsbruck is hoofdsponsor van Alpenweerman en daarom verloten we nu twee exemplaren van Innsbruck Magazine onder onze lezers. Hoe jij deze kunt winnen lees je onderaan dit artikel.

9852170301?profile=original

Innsbruck Trek

De Innsbruck Trek is bergwandelen met geweldige uitzichten en bagageservice. De trek biedt zes prachtige wandeldagen in combinatie met overnachten en lekker eten in hotels. Je bagage wordt voor je vervoerd. Een verhaal van Maartje Bevers van Mountainreporters


9833429301?profile=RESIZE_710x

Innsbruck, unieke mix van stedentrip en wintersport

Innsbruck, ik had er al een paar keer op gevlogen, maar vooral om dan door te reizen naar de diverse skigebieden. Maar de stad liet ik links liggen. Eigenlijk omdat ik er niets van wist. Nu niet, want ik ga iets nieuws doen. Een reisverhaal van Corno van den Berg.


Het Innsbruck van Olympiër Maarten Meiners

Sinds 2011 slalomt Maarten Meiners met zijn gele kaashelm de bergen af. Maarten is meervoudig Nederlands kampioen alpine skiën. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren mooie prestaties neergezet op de Europa Cup, World Cup en WK.

Zijn doel, meedoen aan de Olympische Spelen in 2022 in Beijing, heeft hij ondertussen gehaald. Om genoeg te kunnen trainen is Maarten zes jaar gele­den verhuisd naar het Oosten­rijkse Innsbruck. Wat vindt deze alpine skiër van zijn tweede thuis, Innsbruck? En hoe bereidt hij zich voor op de wedstrijden?


Winterwandelen in en om Innsbruck

Wanda Catsman is een wandelfanaat pur sang en heeft sinds haar tienerjaren al heel wat kilometers in de benen. Haar kennis, advies en ervaring deelt Wanda op haar blog WandaWandelt.nl en ze vertelt je hier graag meer over haar persoonlijke ervaring winterwandelen in en om Innsbruck begin maart.

9833430896?profile=RESIZE_710x


9833431085?profile=RESIZE_710x

Wellness tussen de bergtoppen van Innsbruck en omgeving

Een wellness citytrip naar Innsbruck, frisse en gezonde berglucht opsnuiven tijdens een verblijf in de bergen rondom Innsbruck. Henriëtte Bokslag van Wellness Spots ging op zoek naar de fijnste wellness tips in Innsbruck en omgeving.

Weidse wandel­dagen op het Mieminger Sonnenplateau

Een weidse zonnige hoogvlakte met op de achtergrond imposante bergen… Het Mieminger Sonnenplateau is perfect voor liefhebbers van gemoedelijke wandelingen in de natuur. Op pad door weelderig groene weiden en bossen.


We verloten twee exemplaren van Innsbruck Magazine onder onze lezers

Alpenweerman is blij met jou als lezer en trouwe volgers. Daarom mogen we twee exemplaren van het magazine verloten onder de deelnemers aan deze win-actie. Deze win-actie is ondertussen geëindigd en de winnaars zijn bekend. We zullen een magazine opsturen naar Lianne en Martien.


Doe ook mee met onze andere win-acties!

(Visited 450 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer