Vijfenzeventig kilometer droompistes, moderne skiliften en een buitengewoon romantisch activiteitenprogramma. Dat hoort allemaal bij het heerlijke winterplezier in de Wildkogel-Arena. Volgens skiresort.nl behoort de Wildkogel-Arena tot de wereldtop van  toonaangevende skigebieden met maximaal tachtig kilometer piste.

Foto: Wildkogel-Arena

Skiresort.nl bekroonde de Wildkogel-Arena rond de plaatsen Neukirchen en Bramberg met zestien onderscheidingen. De winnaar van de test is een “wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste” en kreeg uitstekende cijfers in de top-beoordelingscriteria “beginners” en “netheid en hygiëne”.

Technische sneeuw uit een nieuw stuwmeer

Bij het bergstation Gensbichlalm ontstond een nieuw stuwmeer. Met het water uit dit meer kan ondertussen al tachtig procent van de pistes technisch worden besneeuwd. Met sneeuwmachines dus.

Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” wordt natuurlijk aan alle officiële voorschriften voldaan en worden de vereiste maatregelen genomen, zodat de gasten in het skigebied zo veilig mogelijk op pad kunnen gaan.

De nieuwe eLINER (elektrische trein) brengt skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn

Met de nieuwe, klimaatvriendelijke eLINER geeft de Wildkogel-Arena als KlimaAktiv-partner een signaal af op het gebied van klimaatneutraliteit. De nieuwe eLINER (elektrische trein) brengt skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn.

85 procent blauwe en rode pistes

In het op 2100 meter hoogte gelegen skigebied beschikken de wintersporters over maar liefst 75 kilometer piste en zeer uiteenlopende uitdagingen. Van zonnige, boomloze carvingpistes en toffe zwarte, steile hellingen onder Braunkogel en Pfeiferköpfl tot conditie-afdalingen naar de Neukirchen en Bramberg. Doe ook eens de geweldige dalafdaling naar Bramber. Maar liefst veertien kilometer en 1282 hoogtemeters skiplezier!

Foto: Wildkogel-Arena

Daarnaast is 85 procent van de pistes blauw of rood. ideaal terrein voor beginners, mensen die weer opnieuw gaan beginnen met skiën en gezinnen. Het prachtige uitzicht op de drieduizenders van de Hohe Tauern gaat altijd mee. Live-informatie uit de Wildkogel-Arena is te vinden in de gratis BB Wildkogel-app.

Uitzicht op de hoogste bergtoppen van Oostenrijk

De hoogste bergtoppen van Oostenrijk, de Großvenediger (3657 m) en de Großglockner (3798 m) zijn altijd te zien op de winterwandelweg tussen de bergstations van Wildkogelbahn, Smaragdbahn en Gensbichlalmbahn .

Vanaf de mooiste berg met uitzicht in het Salzburgerland gaat de langste verlichte rodelbaan ter wereld (veertien kilometer en 1300 hoogtemeters) richting Bramberg. Voor de gezellige tussenstops tijdens het wandelen, rodelen, snowboarden of skiën zijn er diverse restaurants en authentieke berghutten op de Wildkogel en rond de midden- en dalstations in Neukirchen en Bramberg.

Foto: Wildkogel-Arena

Bezoek ook eens het gezellig, recent verbouwde, bergrestaurant direct naast het bergstation van de Wildkogelbahn.

Een tip voor kilometervreters: de grote skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen met in totaal 395 kilometer piste liggen binnen een straal van vijf tot twintig kilometer.


Kijk voor meer informatie op www.wildkogel-arena.at/nl


Bergliften Wildkogel Winter 2021/22

Openingstijden: 10-12-2021 t/m 22-04-2022
Dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01februari 2022: vanaf 08.15 uur)
Laatste dalrit 16.30 uur

Skipas voor één dag: volw. 52,50 euro / kind 25,50 euro.
6-daagse skipas: volw. 258 euro / kind 126 euro

Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1.300 hoogtemeters)
Dagelijks verlicht tot 22.00 uur
Laatste bergrit 16.15 uur

Volwassen: 14 euro / kind 7 euro. Dagkaart: volwassen: 35 euro / kind 17,50 euro
Elke vrijdag de rit omhoog voor rodelaars verlengd tot 18.30 uur met de Smaragdbahn in Bramberg (avondritten niet in de skipas inbegrepen).

Foto: Wildkogel-Arena

Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” wordt in de Wildkogel-Arena natuurlijk aan alle officiële voorschriften voldaan en worden alle vereiste maatregelen genomen, zodat wintersporters hun wintervakantie zo veilig mogelijk kunnen beleven.

(Visited 51 times, 1 visits today)