Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is je misschien wel eens overkomen: bij het vertrek in de ochtend maar een paar wolkjes aan de lucht terwijl en paar uur opeens donkere onweerswolken overtrekken. Waren die kleine wolken in de ochtend wel zo onschuldig of vertelden ze meer over de situatie in de lucht?

Sterk groeiende stapelwolken op de achtergrond zien er mooi uit, maar kunnen ook slecht weer als gevolg hebben! Foto: Surviking
In dit soort situaties wil je natuurlijk niet meer in het open veld zijn en zou het mooi zijn als je dit op tijd ziet aankomen. Foto: Maarten Minkman

Buitenactiviteiten zijn onlosmakelijk verbonden met het weer, maar hoe werkt het nu precies? Gaat het regenen, onweren of sneeuwen? Zo eenvoudig laat het weer zich lang niet altijd voorspellen. Toch zijn er wel degelijk zaken waar je iets mee kunt. Zo kunnen bepaalde wolken en weersverschijnselen namelijk een weersverandering aankondigen. Denk bijvoorbeeld maar aan de uitspraak: “Kring om de zon, water in de ton”. Wanneer kun je deze uitspraak gebruiken en wanneer niet? En hoe herken je onweer situaties in de lucht en op de weerkaart voordat het onweer losbarst?

De Halo zorgt voor deze mooie kring om de zon. Foto: Maarten Minkman

Alpenweerman en Surviking hebben de handen ineen geslagen om outdoor en meteorologie met elkaar te verbinden. We leren je weerkaarten lezen en begrijpen, wolken en weersituaties herkennen en allerlei praktische zaken waarin outdoor en meteorologie bij elkaar komen. Als het weer het toe laat zullen we ook naar buiten gaan en zo kunnen we theorie en praktijk mooi combineren!

Alpenweerman geeft al vaker trainingen en slaat nu de handen dus ineen met Surviking. Deze training werd vorig jaar gegeven door onder andere Lars.

De training zal op zaterdag 23 juni 2018 plaatsvinden in Driebergen. De onderwerpen die we gaan behandelen zijn:

  • Het weer in het algemeen
  • Weerpatronen herkennen
  • Gevaarsetting (onweer/sneeuw)
  • Weerkaarten kunnen lezen/maken
  • Wolken herkennen/benoemen
  • Meteo in relatie met outdooractiviteiten
  • Windchillfactor
  • Uitrustingkeuze
  • Meteo apps (waar haal je je informatie vandaan)

Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht op de website van Surviking door -HIER- te klikken of simpelweg deze link te kopiëren naar je browser:

https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust door te reageren onder dit bericht of een mailtje te sturen naar maarten@alpenweerman.nl. Ook kun je terecht op het Facebook evenement (door -HIER- te klikken of deze link te kopiëren: https://nl-nl.facebook.com/events/1075147789294344/).

We verwelkomen je graag op onze training waarin outdoor en meteorologie op een mooie en leerzame manier samen komen!

Wat vertellen deze wolken op de achtergrond je wat voor weertype er gaande is? Foto: Maarten Minkman op de Stubaier Gletscher
Mooie Lenticularis bewolking vastgelegd door Surviking.
(Visited 178 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer