Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is je misschien wel eens overkomen: bij het vertrek in de ochtend maar een paar wolkjes aan de lucht terwijl en paar uur opeens donkere onweerswolken overtrekken. Waren die kleine wolken in de ochtend wel zo onschuldig of vertelden ze meer over de situatie in de lucht?

Sterk groeiende stapelwolken op de achtergrond zien er mooi uit, maar kunnen ook slecht weer als gevolg hebben! Foto: Surviking
In dit soort situaties wil je natuurlijk niet meer in het open veld zijn en zou het mooi zijn als je dit op tijd ziet aankomen. Foto: Maarten Minkman

Buitenactiviteiten zijn onlosmakelijk verbonden met het weer, maar hoe werkt het nu precies? Gaat het regenen, onweren of sneeuwen? Zo eenvoudig laat het weer zich lang niet altijd voorspellen. Toch zijn er wel degelijk zaken waar je iets mee kunt. Zo kunnen bepaalde wolken en weersverschijnselen namelijk een weersverandering aankondigen. Denk bijvoorbeeld maar aan de uitspraak: “Kring om de zon, water in de ton”. Wanneer kun je deze uitspraak gebruiken en wanneer niet? En hoe herken je onweer situaties in de lucht en op de weerkaart voordat het onweer losbarst?

De Halo zorgt voor deze mooie kring om de zon. Foto: Maarten Minkman

Alpenweerman en Surviking hebben de handen ineen geslagen om outdoor en meteorologie met elkaar te verbinden. We leren je weerkaarten lezen en begrijpen, wolken en weersituaties herkennen en allerlei praktische zaken waarin outdoor en meteorologie bij elkaar komen. Als het weer het toe laat zullen we ook naar buiten gaan en zo kunnen we theorie en praktijk mooi combineren!

Alpenweerman geeft al vaker trainingen en slaat nu de handen dus ineen met Surviking. Deze training werd vorig jaar gegeven door onder andere Lars.

De training zal op zaterdag 23 juni 2018 plaatsvinden in Driebergen. De onderwerpen die we gaan behandelen zijn:

  • Het weer in het algemeen
  • Weerpatronen herkennen
  • Gevaarsetting (onweer/sneeuw)
  • Weerkaarten kunnen lezen/maken
  • Wolken herkennen/benoemen
  • Meteo in relatie met outdooractiviteiten
  • Windchillfactor
  • Uitrustingkeuze
  • Meteo apps (waar haal je je informatie vandaan)

Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht op de website van Surviking door -HIER- te klikken of simpelweg deze link te kopiëren naar je browser:

https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust door te reageren onder dit bericht of een mailtje te sturen naar maarten@alpenweerman.nl. Ook kun je terecht op het Facebook evenement (door -HIER- te klikken of deze link te kopiëren: https://nl-nl.facebook.com/events/1075147789294344/).

We verwelkomen je graag op onze training waarin outdoor en meteorologie op een mooie en leerzame manier samen komen!

Wat vertellen deze wolken op de achtergrond je wat voor weertype er gaande is? Foto: Maarten Minkman op de Stubaier Gletscher
Mooie Lenticularis bewolking vastgelegd door Surviking.
(Visited 173 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer