Het is belangrijk om te weten op welke wegen in het buitenland je tol dient te betalen en een vignet op je ruit te hebben. Dit voorkomt vertraging en hoge boetes in het buitenland.

Er zijn twee mogelijkheden in Europa: Tol betalen of een wegenvignet aan te schaffen. beide dienen hetzelfde doel alleen worden anders ingezet.

(Vaak) gratis om te rijden

De landen vragen bijna nooit om tol maar ze kunnen wel een bedrag vragen om tunnels en bruggen te gebruiken.

België, Denemarken, UK, Estonia, Finland, Duitsland, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Nederland, Zweden.

Duitsland: Waarschijnlijk binnen enige jaren een vignet voor buitenlanders nodig. Door de EU op de lange baan geschoven.

Regulieren tolwegen.

Veelal in Bosnie Herzegovina, Croatie, Frankrijk, Griekenland, Italië, Noorwegen, Polen, Servië en Spanje

(Separate) bridge and tunnel tolls are also very expensive, currently €43.50 one-way for a car at the Mont Blanc and Frejus Tunnels (or €54.30 return). In contrast, the spectacular Millau Bridge is just €9.40 in the summer (€7.50 in the off-season; 20% discount with the Liber-T toll tag).

Boven op de tolbetaling krijgen chauffeurs ook nog een extra betaling aan hun broek als ze door tunnel en over bruggen rijden. Een heenreis door de Mont Blanc en Frejus tunnel is op dit moment €43.50 (or €54.30 terug). In contrast tot de hierboven spectaculaire Millau brug op de A75 in Zuid Frankrijk betaal je in de zomer €9.40 en buiten het seizoen €7.50

Frankrijk: Niet iedere weg is een tolweg in Frnkrijk – Bekijk hier het tolvrije netwerk  – Je kunt er ongeveer vanuit gaan dat je rond de €70,- moet neerleggen om Frankrijk te doorkruisen van Noord naar Zuid.

Kilometerheffing kom je tegen bij Calais-Avignon (8.5c/km), Calais-Bordeaux (9c/km) en Metz-Nice (7.9c/km).

Het noorden van Frankrijk is beduidend goedkoper dan het rijden door het zuiden. – 4.5c/km Rennes-Strasbourg v 8.6c/km Bordeaux-Nice of 9.8c/km Bordeaux-Annecy.

Check hier de toltarieven Autoroutes.fr.

Italië: Zo rond de 7c per kilometer – door  Bolzano-Milan, Milan-Bologna/Rome of Rome-Reggio Calabria – maar Turin-Milan is 10.8c/km.

Check de tarieven op Autostrade.it

Spanje: is veel goedkoper dan Frankrijk en Italië, maar niet vanwege dat de tol lager is – Zaragoza-Barcelona is 9.7c/km – maar omdat 80% van de wegen tolvrij is.

Check hier de tarieven voor de Spaanse wegen.

Automatic payment is compulsory in Portugal and optional in Norway and France. Depending on the road, drivers in Portugal either register their car number plate and payment details at the border crossing, or rent a transponder unit, both of which automatically tot up at at gantires above the motorways, above, and charge the users account directly. See this official info page, or better still this run down from The Portugal News. More than 30,000 British drivers use the Liber-T auto toll tag in France, via the UK-based Sanef Tolling. See more on the pros and cons. Foreign drivers have a range of methods to pay road tolls in Norway – prepay, postpay, autotag, cash or card. Read the official run down for the one that suits you best.

VIGNETTEN

Er zijn twee type vignetten: sticker of papier (ookwel e-Vignette). met deze vignetten kun je het gehele land doorkruisen.

In bijna alle “vignet” landen wordt er gerekend via de aantal dagen dat je het land bezoekt. Daarna worden het maanden en een jaar als tijdslijn. Waar je in Oostenrijk voor de dagen betaald, betaal je in Zwitserland direct voor een heel jaar. Vandaar dat ook veel mensen nadat ze een vignet hebben gekocht deze op Marktplaats zetten. Neem het betaalbewijs mee zodat jij kunt aantonen dat jijzelf het vignet heb aangekocht.

Vignetten zijn in Nederland verkrijgbaar bij de dichts bijzijnde ANWB winkel en in de landen aan de grens en tankstations.

Vignet Stickers

Worden gebruikt in: Oostenrijk, Zwitserland, Slovenie, Slovakije, Tjechie en Bulgarije.

PIO_014x7

De sticker dient op de juiste wijzen geplakt te worden. De gebruiksaanwijzing is te lezen op de sticker zelf. Voorkom hoge boetes en houdt je gewoon aan de regels.

Voorkom wachten aan de grens om nog een vignet te halen en haal hem gewoon in Nederland.

Veilige reis gewenst!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 571 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer