Hoeveelheid zonnestraling per oppervlakte-eenheid. Van de kortgolvige zonnestraling die aan de rand van de atmosfeer binnenkomt, bereikt een gedeelte rechtstreeks het aardoppervlak. Dat gedeelte heet directe straling. Een gedeelte van die straling wordt verstrooid en geabsorbeerd. Van die straling die verstrooid wordt, bereikt een gedeelte het aardoppervlak, de diffuse straling. De directe en diffuse straling vormen samen het totaal wat aan zonnestraling aan het aardoppervlak ontvangen wordt en heet de globale straling. Deze straling wordt gemeten met een pyranometer en uitgedrukt in Joules per vierkante meter. Hieruit wordt de duur van de zonneschijn berekend.

(Visited 108 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer