Een Genua laag is een lagedrukgebied die zich moeilijk laat voorspellen. Als koude lucht vanuit het noorden diep Europa binnentrekt en boven het relatief warmere Middellandse zeewater in de Golf van Genua uitkomt, ontstaat er in veel gevallen een actieve depressie. Deze depressie noemt men dus het Genua-laag. De vochtige lucht, de depressie onstaat dus boven zee, trekt vervolgens over de Po-vlakte richting de Alpen (zuidelijke stroming) om daar vol op de Alpen te botsten.

Dit levert doorgaans erg veel sneeuw op omdat de Alpen aan de zuidkant veel sneller stijgen en geen echte vooralpen kennen zoals aan de noordkant. De lucht hoeft tevens maar een korte weg af te leggen vanaf de Middellandse zee en vindt weinig hindernissen onderweg. Hierdoor bereikt de depressie met maximale kracht de zuidkant van de Alpen waar de lucht snel zal stijgen en hierdoor afkoelen. Dit zorgt dus voor veel neerslag. Doorgaans kan je wel rekenen op 50 – 150 cm sneeuw en goede omstandigheden voor de skigebieden.

(Visited 514 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer