Laaggebergte

Een laaggebergte is een gebergte met een gemiddelde topografische hoogte van tussen de 500 en 750 meter. Bekende laaggebergten zijn de Eifel, de Ardennen en de Hunsrück.

Gebieden van een lagere gemiddelde hoogte die duidelijk kenmerken van een gebergte hebben, worden ook hiertoe gerekend, zoals het Teutoburgerwoud en het Wezergebergte.

Geologie

Geologisch gezien zijn laaggebergten ofwel tot laaggebergte geërodeerde hoog- of middelgebergten ofwel (nog) niet tot hogere gebergten ontwikkelde gebergten. De Eifel en Ardennen zijn gevormd tijdens de Hercynische orogenese en sindsdien geërodeerd.

(Visited 1.622 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer