klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Gisteren sloten we de dag af met zware bewolking die vrij diep in het dal zat. Gelukkig zag het er vanochtend beter uit. Weliswaar bewolkt maar redelijk hoog en de meeste bergtoppen kon ik zien. De temperatuur was in het dal vanochtend vroeg -1 graad, in het skigebied -7 graden. Vanochtend ook nog wat lichte sneeuwval tot in het dal. In de loop van de dag is de temperatuur in het dal dan gestegen tot 7 graden en in het skigebied is de temperatuur niet hoger gekomen dan -3 graden.

Doordat de zon zich vandaag niet heeft laten zien en de temperaturen aanmerkelijk kouder waren dan gisteren waren de condities op de pistes echt super. Vanaf 1100 met tot in het dal natuurlijk wel steeds zwaarder wordende sneeuw maar ook nog steeds goed te skiën. Van mij mag dit weertype nog wel even aanhouden,….. de weergoden denken daar echter anders over. Vanochtend hoorde ik voor volgende week al temperaturen noemen die tussen de 15 en 20 graden komen te liggen (o.m. door Föhn). De soep is afgelopen winter vaak niet zo heet gegeten als deze werd opgediend. Laten we hopen dat dit voor volgende week ook het geval is.

Grüß aus Lofer – Rob

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

(Visited 781 times, 1 visits today)

één reactie op “Weerupdate uit het Salzburgerland”

  • Johann
    12 maart 2015 at 16:42

    Bedankt weer voor je update Rob vanuit het mooi Lofer. Altijd weer frappant die enorme verschillen in de Alpen tussen N / Z en W / O. THier bij mijn in Termen (Oberwallis) hele dag zonnig, wel wat heiig. Inderdaad zijn er aanwijzingen dat het met de Südföhn volgende week tot 18 a 19 graden kan gaan worden aan de noordkant.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer