Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren sloten we de dag af met zware bewolking die vrij diep in het dal zat. Gelukkig zag het er vanochtend beter uit. Weliswaar bewolkt maar redelijk hoog en de meeste bergtoppen kon ik zien. De temperatuur was in het dal vanochtend vroeg -1 graad, in het skigebied -7 graden. Vanochtend ook nog wat lichte sneeuwval tot in het dal. In de loop van de dag is de temperatuur in het dal dan gestegen tot 7 graden en in het skigebied is de temperatuur niet hoger gekomen dan -3 graden.

Doordat de zon zich vandaag niet heeft laten zien en de temperaturen aanmerkelijk kouder waren dan gisteren waren de condities op de pistes echt super. Vanaf 1100 met tot in het dal natuurlijk wel steeds zwaarder wordende sneeuw maar ook nog steeds goed te skiën. Van mij mag dit weertype nog wel even aanhouden,….. de weergoden denken daar echter anders over. Vanochtend hoorde ik voor volgende week al temperaturen noemen die tussen de 15 en 20 graden komen te liggen (o.m. door Föhn). De soep is afgelopen winter vaak niet zo heet gegeten als deze werd opgediend. Laten we hopen dat dit voor volgende week ook het geval is.

Grüß aus Lofer – Rob

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

(Visited 774 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Weerupdate uit het Salzburgerland”

  • Johann
    12 maart 2015 at 16:42

    Bedankt weer voor je update Rob vanuit het mooi Lofer. Altijd weer frappant die enorme verschillen in de Alpen tussen N / Z en W / O. THier bij mijn in Termen (Oberwallis) hele dag zonnig, wel wat heiig. Inderdaad zijn er aanwijzingen dat het met de Südföhn volgende week tot 18 a 19 graden kan gaan worden aan de noordkant.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer