Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren sloten we de dag af met zware bewolking die vrij diep in het dal zat. Gelukkig zag het er vanochtend beter uit. Weliswaar bewolkt maar redelijk hoog en de meeste bergtoppen kon ik zien. De temperatuur was in het dal vanochtend vroeg -1 graad, in het skigebied -7 graden. Vanochtend ook nog wat lichte sneeuwval tot in het dal. In de loop van de dag is de temperatuur in het dal dan gestegen tot 7 graden en in het skigebied is de temperatuur niet hoger gekomen dan -3 graden.

Doordat de zon zich vandaag niet heeft laten zien en de temperaturen aanmerkelijk kouder waren dan gisteren waren de condities op de pistes echt super. Vanaf 1100 met tot in het dal natuurlijk wel steeds zwaarder wordende sneeuw maar ook nog steeds goed te skiën. Van mij mag dit weertype nog wel even aanhouden,….. de weergoden denken daar echter anders over. Vanochtend hoorde ik voor volgende week al temperaturen noemen die tussen de 15 en 20 graden komen te liggen (o.m. door Föhn). De soep is afgelopen winter vaak niet zo heet gegeten als deze werd opgediend. Laten we hopen dat dit voor volgende week ook het geval is.

Grüß aus Lofer – Rob

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

(Visited 763 times, 1 visits today)

één reactie op “Weerupdate uit het Salzburgerland”

  • Johann
    12 maart 2015 at 16:42

    Bedankt weer voor je update Rob vanuit het mooi Lofer. Altijd weer frappant die enorme verschillen in de Alpen tussen N / Z en W / O. THier bij mijn in Termen (Oberwallis) hele dag zonnig, wel wat heiig. Inderdaad zijn er aanwijzingen dat het met de Südföhn volgende week tot 18 a 19 graden kan gaan worden aan de noordkant.

Comments are closed.