Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerupdate Innsbruck – De afgelopen dagen was het zacht en warm voor de tijd van het jaar. Vandaag komt er een weersverandering en gaat het flink afkoelen. Het belooft een winterse metamorfose te worden en een witte kerst. De komende dagen is het koud en winters in de Alpen.

Weerbericht Innsbruck van woensdag 23 december. Een update over het weer en wintersport in Oostenrijk:

Vandaag bereikt een koufront de Alpen en valt lichte neerslag. De neerslag valt aanvankelijk als regen en boven de 1000-1400 meter als sneeuw. Met het passeren van het koufront in de ochtend trekt de wind stevig aan en draait van west richting noord-noordwest. Het koelt daarbij flink af en in de loop van de nacht daalt de sneeuwvalgrens verder en bereikt de sneeuwval ook het dal.

Eerst en Tweede Kerstdag verlopen winters met van tijd tot tijd sneeuwbuien. Het is koud voor de tijd van het jaar en er staat een frisse wind vanuit noordelijke richting. In totaal kan er tijdens Nordstau weersituatie bij elkaar opgeteld zo’n 15 tot 25 cm vallen in de bergen.

Een noordelijke stroming brengt koude luchtmassa’s richting de Alpen tijdens de Kerstdagen (bron: WX charts, ECMWF temp anomalie 850 hPa)
Tijdens de Kerstdagen daalt de sneeuwvalgrens tot in de dalen
Cumulatief valt er zo’n 15 tot 25 cm aan de noordkant van de Alpen. Lokaal zelfs nog meer in de bergen.

Vooruitzicht – Südstau
In de loop van het weekend klaart het langzaam op en neemt de sneeuwintensiteit af aan de noordkant van de Alpen. In het begin van de nieuwe week krijgen we te maken Südstau-weersituatie. Veel neerslag gaat er vallen aan de zuidkant van de Alpen met meer dan 1 meter sneeuw op veel plekken. Hoewel de meeste neerslag aan de zuidkant valt, krijgt ook de noordkant te maken met (winterse)neerslag. De sneeuwvalgrens gaat hier dan wel weer wat omhoog en wordt het ook föhnig.

(Visited 1.290 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Weerupdate Innsbruck – Wintereinbruch en witte kerst”

 • Bertil Blaas
  24 december 2020 at 10:07

  Dag Roy,

  Perfect weerbericht en uitstekende video toespraak 👍👍👍

  wij wensen jouw en alle overigen Alpenweerman- medewerkers een prettige Kerst toe en blijf gezond.
  gr. Bertil.

 • Johann
  24 december 2020 at 12:20

  Eerste (kou)frontje hier gespetter en vooral veel wind. SVG in de nog relatief warme lucht nog hoog Termen (1020m) dus alleen regen. Rosswald (1800m) wel 5 cm verse sneeuw erbij. Tweede front vanavond moet dan met een winddraaiing naar de N de veel koudere lucht gaan brengen. Actueel nog milde 7.3 graden

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer