Weertraining Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC)

0

Zaterdag 24 maart vond de Kick-Off dag van de Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC) plaats in Amsterdam. Op deze dag doorlopen studenten het eerste gedeelte van hun alpiene C1 en C2 cursus. Op een intensieve manier komen alle alpiene basistechnieken aan de orde tijdens oefeningen en worden ze vertrouwd gemaakt met verschillende voortbewegingstechnieken, touwtechnieken, oriëntatie en andere alpiene vaardigheden. Op deze manier wordt een stevige basis geven om eenvoudige tochten zelfstandig te kunnen maken.

Ook werd een begin gemaakt aan de opbouw van theoretische kennis over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn in de Alpen. Onderdelen hiervan zijn onder andere weerkunde, gletsjerkunde, materiaalkunde en kennis over alpiene gevaren. Namens Alpenweerman verzorgde Roy Molenaar de weertrainingen deze dag. Deze weertrainingen werden gegeven aan 4 groepen van elk 50 minuten. Verschillende thema’s kwamen bod zoals hoge- en lagedrukgebieden, wolkenherkenning, föhn en het inschatten van gevaren zoals bijvoorbeeld bij onweer. Wij hopen dat de deelnemers met deze weerkennis handvatten hebben gekregen om het zelf in de praktijk te gebruiken en niet voor onverhoopte verassingen komen te staan.

Hieronder enkele foto’s van een paar groepen deze dag.

Wilt u ook een cursus of training over het weer, wolken, sneeuw, of noem maar op?
Neem dan contact op met: [email protected]

 

Roy Molenaar
Roy is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Als Bachelor heeft hij de opleiding Bodem, Water & Atmosfeer gedaan. Tijdens de Master heeft hij zich verder gespecialiseerd in de richting van hydrologie en meteorologie. Bovendien heeft hij ook veel vakken in Noorwegen gevolgd en onderzoek gedaan op Spitsbergen. Voor Alpenweerman schrijft Roy weerberichten voor de Alpen, geeft lezingen over het weer en maakt skireviews voor skigebieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.