Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag is het rustig weer met een afwisseling van wolkenvelden en zon. Het wordt met maximaal 16 graden al wat warmer dan de afgelopen dagen. Deze stijgende lijn gaan we de komende dagen doorzetten. De atmosfeer wordt geleidelijk warmer maar ook vochtiger. We houden het dan ook niet droog de komende dagen.

In de loop van de nacht en morgen overdag trekt een occlusiefront met daar achteraan een warmtefront over de Benelux. Dit gaat gepaard met regen, lokaal kan er 10mm vallen. Omdat de regen bij een warmtefront hoort gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. In het zuiden van Nederland en België loopt de temperatuur op tot 18/19 graden. In de loop van de middag trekt van het westen een koufront over het land. Landinwaarts zijn er op dit koufront enkele regen- en onweersbuien mogelijk. De cape waardes zijn niet hoog maar de schering daar in tegen wel. De 0-6km schering bedraagt ruim 25m/s op veel plaatsen.

Maandag is een soort tussendag. Het weerbeeld is rustig (wel veel wolkenvelden) en landinwaarts kan het 15 tot 18 graden worden. Bevrijdingsdag (dinsdag) belooft een interessante weerdag te worden. Vanuit het zuiden wordt aan de oostzijde van een lagedrukgebied warme (subtropische) lucht naar onze omgeving getransporteerd.

Door een zuidelijke stroming wordt er tijdelijk warme lucht naar de Benelux getransporteerd. In deze warme, vochtige luchtmassa’s kunnen er dinsdag stevige regen- en onweersbuien ontwikkelen.

Op basis van de laatste berekeningen (ECMWF00 en GFS00) bereikt de warme lucht ons land in de ochtend uren. Bij het bijbehorende warmtefront valt regen, mogelijk al met onweer (restanten uit Frankrijk). Overdag bevinden we ons vervolgens tijdelijk in de warme lucht. De temperatuur kan bij opklaringen snel oplopen tot ruim 20 graden. De lucht waar we ons in bevinden is warm maar tevens ook erg vochtig. De atmosfeer is dus onstabiel van opbouw waardoor er overdag stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling kunnen komen. De windschering is daarnaast ook erg hoog, de 0-6km schering bedraagt op veel plaatsen 20-25m/s. We bevinden ons tevens aan de linker uitgang van de jet wat de ontwikkeling van buien ook ten goede komt. Gezien deze waarden vallen goed georganiseerde multicellen en zelfs cellen met supercellulaire eigenschappen niet uit te sluiten.

Al met al een interessante situatie voor weerliefhebber. De komende dagen volgen meer updates met gedetailleerdere informatie.

(Visited 563 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Weersverandering Benelux”

  • Johann
    2 mei 2015 at 17:08

    Wordt spannend, ook voor de Alpen en Duitsland (Beieren) 850hPa 16 – 22°, Tx. 26 tot 32 °C
    – DP tot 20 ° en een Cape -Lifted Index -6 tot -8

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier