klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Vandaag en stabiele weersituatie met zomerse temperaturen dankzij een hogedrukgebied boven de Alpen. Morgen trekt een koufront over met aan de voorzijde hiervan regen en onweersbuien. Na het weekend wordt blijft het wat wisselvalliger.

Weekend met zomerse temperaturen. Op zondag toenemende onweerskansen.

Vandaag begint net als gisteren met veel zon. In de ochtend vindt er nog wat nevel plaats in de lager gelegen dalen, maar deze zullen al snel verdwijnen. In de loop van de dag gaan er wat stappel wolken onstaan en wellicht lokaal een regenbuitje. De grootste kans hierop geldt voor de oostelijke Alpen. De wind is verder zwak en waait uit verschillende richtingen. Houdt daarom vooral rekening met typische dalwinden. De temperaturen gaan nog verder omhoog vandaag met temperaturen van 6-8 graden op 3000m en 12-17 graden op 2000m.

Coi6VthXgAAxLqs

Een ideale dag gisteren voor een wandeltocht in de bergen. Geregeld zon en op 2000m rond 15 graden. ‪(foto: Hans ter Braak, @Mittelberg)

Coh-meYVYAAS27s

Walmendingenhorn @Kleinwalsertal, Mittelberg (foto: Hans ter Braak)

Coi-ATqXEAAaavJ.jpg-large

Wat hoger in de bergen zijn de wat moeilijke ‪wandelpaden te volgen middels “Markierungen” (foto: Hans ter Braak).

Coiyz6PUMAA-AtW

Prachtig blauwe bergmeren en luchten in Frankrijk (#Verbier)

Morgen vindt er een weersverandering plaats. Een koufront trekt over waarbij we vooral de noordkant van de Alpen te maken krijgen met een instabiele weerstuatie. In de ochtend neemt de bewolking al snel toe en is er kans op onweer vooral aan de noordkant van de Alpen het het zuiden van Duitsland. Ook in de middag blijft het regenachtig met onweer en breiden de buien zich uit. In het zuiden van de Alpen begint de dag eerst nog met veel zon en lopen de temperaturen opnieuw sterk op, waardoor het benauwd kan aanvoelen. And de noordkant van de Alpen is het daarom licht fohnig.

obs_2016_07_29_18_00_3_2
obs_2016_07_29_18_00_462_2

Zomerse temperaturen dit weekend. Ook gisteren liepen de temperaturen al sterk op met soms tropische waarden in de dalen (via Kachemelmann).

In de middag moet rekening gehouden worden met veel onweersbuien overal met daarbij veel regel en mogelijk hagel. De temperaturen blijven aan de hoge kant en komen uit op 5-7 op 3.000 m and 13-15-graden op 2000 m. Op maandag blijft het ook nog wisselvallig en bewolkt, maar neemt de regenintensiteit en onweerskansen af vergeleken met de zondag.

GFSOPEU12_36_1

Op zondag trek een koufront over de Alpen. Een groot deel zal de dag regenachtig verlopen met kans op onweer met name aan de noordzijde. Ook na het weekend blijft het ook wat wisselvalliger.

De verwachting voor dinsdag is nog wat onzeker door een storing die mogelijk aan de noordzijde voorbij trekt. Het zal bewolkt kunnen worden, maar ook is de kans aanwezig op opnieuw veel neerslag. Aan de zuidkant aan de Alpen ziet het weerbeeld er gunstiger uit. Ook de dagen daarna blijft het nog een beetje wisselvallig en worden er later in de week opnieuw onweersbuien verwacht. Vooral in de loop van woensdag naar donderdag. Richting het weekend neemt de kans op hogedruk en een stabielere weersitatuatie weer toe, zoals die van vandaag.

Verder is het nog interessant even te kijken naar de statestieken voor de maand juli. Deze is vooral warm en nat verlopen. In sommige gebieden viel zelfs 20 tot 70 procent meer regen dan normaal in Oostenrijk. Ook waren er gebieden zoals het waar juist wat minder regen viel zoals in het zuiden en Oost-Tirol. De temperaturen lagen ongeveer 0.5 to 1,5 graden boven het gemiddelde onderdanks de wat koudere periode halverwege de maand.

die_pot_met_goud_stond_bijna_aan_mijn_voordeur______1024

Weer weetje: Een regenboog zien in de ochtend is een slecht teken. De regen bevindt zich vaak in het westen and beweegt zich in de richting van de observeerden. Een regenboog in de avond is juist een goed tekenen, dan verlaten de regenbuien zich richting het oosten en klaart het op. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 31 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer