Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen weekend waren wij te gast in het plaatsje Telfs, van de gemeente Innsbruck.
Telfs is een klein plaatsje net buiten Innsbruck. Telfs is zeer gemakkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht is het zo rond de 10 uur rijden.
Vrijdag in de vroege ochtend vertrokken wij rond de klok van 01:45 vanuit Hoorn (Noord Holland). Via de Duitse snelweg een keer tanken (Mondkapjes verplicht bij alle tankstations en Raststätte) waarna wij rond 13:45 aankwamen in Telfs. Direct even naar het VVV kantoor om onze 24-uurs passen op te halen om zondag gebruik van te maken om naar de Nordkette te gaan.

Een tour door de regio

Zaterdag stond er een tour op het programma. Via het VVV kantoor van Innsbruck waren wij uitgenodigd om langs een aantal regionale ambachten te gaan. Wij begonnen onze tour om 09:00 in de ochtend bij destilleerderij Zeisele. Dit kleine bedrijf destilleert op de authentieke manier verschillende soorten brandewijn. Het bedrijf zit al generaties in de familie en levert nagenoeg alleen aan lokale ondernemers.

De eigenaar vertelde vol passie over het proces van brouwen, hoe dit precies in elkaar zat en hoe de verschillende smaken werden gecreëerd. Natuurlijk werden wij getrakteerd op een aantal glaasjes brandewijn met niet het minste percentage alcohol erin.

Daarna zijn wij doorgereden naar Imkerei Gritsch waar wij hartelijk werden ontvangen door Max Gritsch en zijn vrouw.

Tijdens een heerlijk vers gezet kopje koffie en een broodje met zelf gemaakte honing vertelde Max dat zijn vader al imker was voor zo’n 40-50 jaar en dat hij dat heeft voortgezet.

Max is wel bijen gaan houden op de organische manier. Zijn broer is houtbewerker en dat kwam zeer goed van pas om op die manier de bijenkorven te maken. Max vertelde dat de bijen op dit moment niet in het dal stonden (bij zijn huis) maar dat deze nu op de berg stonden op zo’n 1800 meter hoogte. Hij hield alleen een aantal koninginnen aan huis. De bijen hebben het namelijk moeilijk in het dal omdat ze daar worden aangevallen door een parasitaire mijt. De mijt heeft een grote impact op de bijenteelt en wordt beschouwd als een van de stressfactoren die bijdragen aan de hogere niveaus van bijensterfte overal ter wereld. Dat is ook de reden dat de bijen hogerop zijn geplaatst waardoor ze meer honing kunnen produceren. Zij verkopen bij hun huis de potjes met honing en daarnaast nog diverse producten welke gemaakt zijn van bijenwas.

Max heeft ons de weg gewezen waar ongeveer de bijenkorven stonden op de berg. Wij zijn daar naartoe gereden met de auto. Na even kort zoeken kwamen wij aan bij de bijen. Helaas was het zeer regenachtig waardoor alle bijen in de korf zaten. Maar het was een mooie ervaring. Daarna zijn wij nog even verder naar boven gereden naar het skiresort Kuehtai Rond een uur of 14:00 hebben we genoten van een heerlijke lunch bij Orangerie Stams welke voor ons werd geserveerd.

Als laatste stonden de boomgaarden en wijngaarden Köbelehof op het programma. Ook hier werden we meer dan warm verwelkomt door Ulrich Jokob Zeni. In zijn eigen tuin werden wijn ontvangen waarbij de blauwe bessen in bakjes al voor ons klaarstonden. En écht, dit verschil proef je met de bessen uit Nederland! Na een kennismaking nam Ulrich ons mee naar zijn aardbeienvelden iets verder gelegen van zijn woning. Toeristen kunnen daar in het seizoen zelf een bakje gaan plukken. Mocht je in het aardbeienseizoen hier aanwezig zijn bezoek de aardbeienvelden dan zeker en pluk zelf de mooiste en lekkerste aardbeien.

Daarna heeft hij ons meegenomen naar zijn boomgaard welke op het terrein van een klooster is gevestigd. Buitenstaanders mogen daar niet zomaar komen maar gelukkig werd er een uitzondering voor ons gemaakt.

Met veel passie en kennis vertelde Ulrich zijn verhaal over zijn boomgaarden waar hij appels en peren verbouwd voor destilleerderijen uit de omgeving, jam, sapjes en marmelade.

Naast deze bezochte locaties zijn er nog tal van lokale ondernemers welke hun ambacht graag ten toon willen stellen aan toeristen.
Mocht je Telfs willen bezoeken raad ik zeker aan om contact te leggen met het VVV kantoor van Innsbruck om een prachtige (fiets) route samen te laten stellen.

(Visited 349 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier