Volgens mij gaat het gebeuren,… gaat de zomer 2016 in week 34 vallen. De vooruitzichten zijn goed, morgen even een dipje, met de nodige regen, maar daarna gaan we een zonovergoten week tegemoet!

Wat hebben we daar lang op moeten wachten dit zomerseizoen, een seizoen dat zich tot op heden kenmerkte door het wisselvallige karakter en erg veel regen. Goede vooruitzichten dus voor al die mensen die aankomende week in het Salzburgerland verblijven.

Zoals gezegd morgen dus nog een regenachtige dag waarbij de temperatuur rond de 20 graden zal blijven steken. Geen dag om lange wandeltochten te gaan maken omdat het af en toe best wel heftig kan regenen. Maandag dan de overgangsdag tussen het frontje dat zondag over het Salzburgerland trekt en het mooie warme weer dat er op wacht om het Salzbrugerland te kunnen veroveren.[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

De Loferer Steinbergen met in het midden de Reifhorn (Bild © Landhaus Sonnheim Lofer)

Maandag zal de temperatuur op veel plaatsen alweer richting de 25 graden gaan, de dagen daarna richting de 30 graden en wellicht nog wat hoger. Mooie dagen om de bergen in te trekken,… lekker vroeg opstaan en vooral zorgen dat je voor 11.00 uur ’s ochtends het grootste deel van je route achter de rug hebt, daarna kan het ook hoger in de bergen met de zon erbij erg warm worden. Ik schreef het deze week al ‘factor 50 weer’, we zullen het nodig hebben als we de bergen in trekken!

En voor trouwe lezer Han,… er komen prima dagen aan om de Reifhorn te ‘bestormen’. Voor degenen die niet bekend zijn in het Saalachtal, de Reifhorn maakt deel uit van de Loferer Steinbergen en is o.a. via Schmidt Zabierow-Hütte te bereiken. Het kruis op de top staat op 2488 meter hoogte,… enne het gaat hier om een wandeltocht voor (hele) ervaren bergwandelaars. Tot aan de Zabierow-Hütte (1966 meter hoogte) is een mooie wandeltocht die ook voor de wat minder geoefende wandelaar geschikt is.

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

De Reifhorn in de winter (Bild © Landhaus Snnnheim Lofer)

In de hut kun je overnachten, leuk om tijdens je vakantie een keer te doen met de kinderen. Verwacht geen luxe kamers, vaak is er alleen maar plaats in de ‘matratzenlager’, is het drinkwater ‘op de bon’,… en misschien is het juist daarom zo’n leuke ervaring. De sfeer in dit soort berghutten is sowieso altijd erg ‘gemütlich’.

Vandaag vindt overigens weer de Loferer Stoaberglauf plaats, een run vanuit het Loferer hochdal naar de Zabierowhutte. De beste tijd van de heren staat momenteel op 48.01 minuten en van de dames op 57.17 minuten. Tijdens deze run worden zo’n 1100 hoogtemeters overbrugd en gaat het om een route waar de normale wandelaar volgens de ‘wandelgids’ 3 uur tijd voor moeten inruimen. Ben ik blij dat ik vandaag moet schoonmaken en thuis moet zijn omdat er nieuwe gasten inchecken! Gruß aus Lofer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

2 REACTIES

 1. Hallo Rob,
  We zijn met de gedachten al helemaal bij de zomer van 2016. ☀️
  Die “Stoaberg Lauf” is een indrukwekkende happening hoor. Al vragen we ons wel af hoe gezond het is om in ruim 40 minutes vanuit het Loferer Hochtal naar de Von Schmidtzabierow Hütte te suizen.
  Hoeveel tijd zouden deze “gasten” voor de afdaling nodig hebben?
  Gr. van uit St. Martin

  • Ja Han, jullie maken het mee, de zomer van 2016! Ja is heftig de Stoaberg Lauf, ken enkele sporters (sportverslaafden) die meelopen en kan je vertellen dat het op langere duur niet goed voor je lichaam is. Afdaling is ongeveer zelfde tijd.
   Gr. uit Lofer 🙂

Comments are closed.