Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dat Red Bull altijd weer wat spannends in petto heeft moet geen verrassing meer zijn. De ene keer zien we een man in een vrije val van wel 14 minuten vanuit de ruimte naar de aarde razen en de andere keer zien we dat ze een F1 pitstop maken bij zero gravity. Wie zegt er na dit stuk gelezen te hebben; ‘Hold my beer, ik ben zo terug’.

Ook op de skipistes hebben ze al flink wat wereldberoemde stunt uitgevoerd. We leggen ze even op een rijtje. Ten eerste was er de Red Bull van Max Verstappen. Ons Max was in 2016 lekker bezig toen hij zijn bolide even presenteerde op maar liefst 1600 meter hoogte en een speciale showrun op de beroemdste afdaling van de Alpen: de Hahnenkamm in Kitzbühel.

met de auto.
Het automerk Audi deed dit in 2019 in samenwerking met Redbull nog even dunnetjes over om een volledige elektrische auto de ‘Mausefalle’ op te rijden op de wereldberoemde Streif in dat zelfde Kitzbühel.

foto via Red Bull

Dagje op het ‘water’.
Ook zagen we Red Bull in samenwerking met Levi Siver (wereldberoemd windsurfer) in Japan een skipiste afgaan op zijn windsurfplank.

foto via Red Bull

Stukje fietsen.
Met de fiets ging het ook goed trouwens toen Max Stöckl met zijn mountainbike in 2018 met een rotgang de Streiff naar bedenken ging.

Niet zo maar een stukje snow kiten.
In Noorwegen organiseerde Red Bull de grootste snowkite wedstrijd ter wereld. Best indrukwekkend ook. Bij -35 graden en over een lengte van 100km.

Rooftop skiën.
Als we dan toch in het extreme zitten. Kijk je even een stukje rooftop skiën mee in Avoriaz in 2018. Richard Permin doet hier wel even een ‘next level’ dingetje wat niet iedereen zo maar even na doet.

Sneeuwscooter race uphill.
Dan gaan we nog even naar een race die ook niet onopgemerkt is gebleven. De Red Bull sneeuwscooter race uit 2019. Uphill doen ze deze. Hier doen zo’n 80 racers aan mee en springen over schanzen en kickers. Alleen dan wel uphill welteverstaan

Vliegeren.
Wanneer Red Bull het compleet naar next level bracht moeten we terug naar 2013 toen het wereld record base jumping werd verbroken door van de Mount Everest te vliegen.

Extraatje!!
En vooruit, als je toch nog even de vrije val uit de ruimte vanaf een hoogte van 39km wilt zien. Die heb ik hier voor je. Heel bizar. Heb een fijne avond verder.

Afbeeldingen via Red Bull.

(Visited 512 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer