Advertentie 

Dat Red Bull altijd weer wat spannends in petto heeft moet geen verrassing meer zijn. De ene keer zien we een man in een vrije val van wel 14 minuten vanuit de ruimte naar de aarde razen en de andere keer zien we dat ze een F1 pitstop maken bij zero gravity. Wie zegt er na dit stuk gelezen te hebben; ‘Hold my beer, ik ben zo terug’.

Ook op de skipistes hebben ze al flink wat wereldberoemde stunt uitgevoerd. We leggen ze even op een rijtje. Ten eerste was er de Red Bull van Max Verstappen. Ons Max was in 2016 lekker bezig toen hij zijn bolide even presenteerde op maar liefst 1600 meter hoogte en een speciale showrun op de beroemdste afdaling van de Alpen: de Hahnenkamm in Kitzbühel.

met de auto.
Het automerk Audi deed dit in 2019 in samenwerking met Redbull nog even dunnetjes over om een volledige elektrische auto de ‘Mausefalle’ op te rijden op de wereldberoemde Streif in dat zelfde Kitzbühel.

foto via Red Bull

Dagje op het ‘water’.
Ook zagen we Red Bull in samenwerking met Levi Siver (wereldberoemd windsurfer) in Japan een skipiste afgaan op zijn windsurfplank.

foto via Red Bull

Stukje fietsen.
Met de fiets ging het ook goed trouwens toen Max Stöckl met zijn mountainbike in 2018 met een rotgang de Streiff naar bedenken ging.

Niet zo maar een stukje snow kiten.
In Noorwegen organiseerde Red Bull de grootste snowkite wedstrijd ter wereld. Best indrukwekkend ook. Bij -35 graden en over een lengte van 100km.

Rooftop skiën.
Als we dan toch in het extreme zitten. Kijk je even een stukje rooftop skiën mee in Avoriaz in 2018. Richard Permin doet hier wel even een ‘next level’ dingetje wat niet iedereen zo maar even na doet.

Sneeuwscooter race uphill.
Dan gaan we nog even naar een race die ook niet onopgemerkt is gebleven. De Red Bull sneeuwscooter race uit 2019. Uphill doen ze deze. Hier doen zo’n 80 racers aan mee en springen over schanzen en kickers. Alleen dan wel uphill welteverstaan

Vliegeren.
Wanneer Red Bull het compleet naar next level bracht moeten we terug naar 2013 toen het wereld record base jumping werd verbroken door van de Mount Everest te vliegen.

Extraatje!!
En vooruit, als je toch nog even de vrije val uit de ruimte vanaf een hoogte van 39km wilt zien. Die heb ik hier voor je. Heel bizar. Heb een fijne avond verder.

Afbeeldingen via Red Bull.

(Visited 579 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier