klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Dat Red Bull altijd weer wat spannends in petto heeft moet geen verrassing meer zijn. De ene keer zien we een man in een vrije val van wel 14 minuten vanuit de ruimte naar de aarde razen en de andere keer zien we dat ze een F1 pitstop maken bij zero gravity. Wie zegt er na dit stuk gelezen te hebben; ‘Hold my beer, ik ben zo terug’.

Ook op de skipistes hebben ze al flink wat wereldberoemde stunt uitgevoerd. We leggen ze even op een rijtje. Ten eerste was er de Red Bull van Max Verstappen. Ons Max was in 2016 lekker bezig toen hij zijn bolide even presenteerde op maar liefst 1600 meter hoogte en een speciale showrun op de beroemdste afdaling van de Alpen: de Hahnenkamm in Kitzbühel.

met de auto.
Het automerk Audi deed dit in 2019 in samenwerking met Redbull nog even dunnetjes over om een volledige elektrische auto de ‘Mausefalle’ op te rijden op de wereldberoemde Streif in dat zelfde Kitzbühel.

foto via Red Bull

Dagje op het ‘water’.
Ook zagen we Red Bull in samenwerking met Levi Siver (wereldberoemd windsurfer) in Japan een skipiste afgaan op zijn windsurfplank.

foto via Red Bull

Stukje fietsen.
Met de fiets ging het ook goed trouwens toen Max Stöckl met zijn mountainbike in 2018 met een rotgang de Streiff naar bedenken ging.

Niet zo maar een stukje snow kiten.
In Noorwegen organiseerde Red Bull de grootste snowkite wedstrijd ter wereld. Best indrukwekkend ook. Bij -35 graden en over een lengte van 100km.

Rooftop skiën.
Als we dan toch in het extreme zitten. Kijk je even een stukje rooftop skiën mee in Avoriaz in 2018. Richard Permin doet hier wel even een ‘next level’ dingetje wat niet iedereen zo maar even na doet.

Sneeuwscooter race uphill.
Dan gaan we nog even naar een race die ook niet onopgemerkt is gebleven. De Red Bull sneeuwscooter race uit 2019. Uphill doen ze deze. Hier doen zo’n 80 racers aan mee en springen over schanzen en kickers. Alleen dan wel uphill welteverstaan

Vliegeren.
Wanneer Red Bull het compleet naar next level bracht moeten we terug naar 2013 toen het wereld record base jumping werd verbroken door van de Mount Everest te vliegen.

Extraatje!!
En vooruit, als je toch nog even de vrije val uit de ruimte vanaf een hoogte van 39km wilt zien. Die heb ik hier voor je. Heel bizar. Heb een fijne avond verder.

Afbeeldingen via Red Bull.

(Visited 537 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer