Het wintersportseizoen 2014-2015 staat op het punt van eindigen, de sneeuw smelt langzaam weer weg en vele (kleinere) gebieden sluiten na de Pasen hun liftpoortjes en alles gaat weer in de revisie. Het team van Alpenweerman gaat echter gewoon door en kijkt alweer vooruit naar de lente en zomer die ons hopelijk prachtig weer en veel zon zullen gaan brengen in de Alpenlanden zodat vele vakantiegangers weer kunnen genieten van een rustgevende en welverdiende vakantie. Echter niet alleen de vakantiegangers zullen de mooie Alpen gaan opzoeken. Ook andere berg en natuurliefhebbers, wandelaars, sportfanaten (bikers, hikers, climbers, para-gliders-penters) zullen in de zomer de Alpen vertier en avontuur gaan opzoeken.

Bij Alpenweerman zitten al deze mensen het gehele seizoen op hun plaatst. Wij zullen iedere dag weerberichten verzorgen en met updates komen die vooral toegespitst zullen zijn op het bergweer. Waar wij ons in de winter vooral focussen op de sneeuwhoogtes, sneeuwvalgrens en de passage van fronten met al of niet de warme föhn, zullen we ons nu gaan focussen op de zonne-uren, de zonne-sterkte, het stralingsniveau, regen, wind en thermiek.

Meer nog als in het laagland spelen deze en vele andere factoren in de bergen een belangrijke rol en kunnen weersverandering (omslag) binnen zeer korte tijd optreden waarbij het zelfs in de (hoog)zomer in het hooggebergte kan sneeuwen en vriezen.  Laat je dus niet verassen door het soms sterk veranderlijke,  wispelturig en verraderlijke bergweer en volg de weerberichten en updates van Alpenweerman op de voet. Niet alleen op de site maar ook op ons Facebook en Twitter platform (Facebook of Twitter) zullen we elke dag updates, blogs en beeldmateriaal verzorgen.

Naast het Alpenweer en klimaat houden we natuurlijk ook een vinger aan de pols voor wat zich buiten de grenzen van de Alpen afspeelt. Geheel afhankelijk van de actualiteiten zal het team van Alpenweerman ook daarop inspringen met (diepere) analyses en -of aanvullende informatie.

Wil je een weerbericht op maat voor je uitstapje naar de Alpen of  waar dan ook ter wereld,  ook dat kunnen we voor je verzorgen.  Ook voor grote evenementen is Alpenweerman in te huren. Zo zullen we ook dit jaar weer de weerprognoses voor het Topshelf Open tennistoernooi in Rosmalen gaan verzorgen en diverse outdoor activiteiten “begeleiden”.  Met Alpenweerman aan je zijde valt je vakantie of evenement nooit in het water. Voorbereiding is alles wat je nodig hebt en daar hoort een gedegen weeradvies op maat zeker bij.

Ben jij een echte trekking-goeroe, weet je alles over hiking en trekking in de Alpen, blog je graag,  of denk je dat ook jij  (Alpen)weerberichten kunt verzorgen? Dan zijn wij op zoek naar jou en wellicht kun jet ons team versterken!  Vul dan  hier het formulier in of neem geheel vrijblijvende contact via info@alpenweerman.nl met ons op.

Voor vragen, suggesties en feedback houden we ons aanbevolen

Sportieve groeten,
Alpenweerman | team

(Visited 751 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer