Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De Alpen liggen onder invloed van zwakke hogedruk. De aangevoerde lucht is vooral in het zuiden “labiel” en neigt snel tot de vorming van buien. Begin volgende week wordt het op nadering van een koufront föhnig waarna het koufront vooral de noordkant zal beïnvloeden. Na aftocht van het koufront krijgen we vanaf woensdag te maken met zonnig en (zeer) warm hogedrukweer.

Foto frontpage: Visperterminen (Oberwallis) -Fabiola Abgottspon

Toen ik vanmorgen een eerste rondje weerkaarten (modellen) maakte viel meteen op dat de aangekondigde hitte welke voor Nederland in het weekend en begin volgende week stond “geprogrammeerd” maar een kort leven beschoren zal zijn. Vanaf 4 juni schieten de temperaturen weliswaar in rap tempo omhoog maar reeds in het weekend gaan ze in een nog rapper tempo weer naar beneden. Straks meer daarover! (nog niet alle kaarten zijn binnen)

[/fusion_builder_container]

(Visited 731 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer