Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Woensdag 22 juni. De dag van de begroeting van de ‘echte’ zomer. Sinds lange tijd weer een dag met volop zon. Deze scheen die dag krachtig op de ondergelopen wegen naast de rivier de Limmat nabij Zürich. De verregende start van de zomer had zijn sporen nog duidelijk nagelaten.

Deze aankondiging van de zomer kwam precies op tijd, met een meerdaagse wandeling in de Alpen in het verschiet! Gelukkig bleef de warmte wat langer hangen dan in Nederland, waar zware onweersbuien al snel een einde maakten aan de zomerse taferelen. Het plan: drie dagen wandelen langs de zuidkant van de Thunersee richting Interlaken en vervolgens via Lauterbrunnen richting Grindelwald. Dwars door het Berner Oberland richting de hoofdkam van de Alpen. Werd het bijna tropische weer een spelmaker of een spelbreker?

Dag 1 – Stralen en bijna gebraden worden

De eerste etappe ging van Thun richting Spiez, aan de zuidkant van de Thunersee. Deze dag stond zoals verwacht in het teken van een strakblauwe lucht met een paar vriendelijke stapelwolkjes. Prachtig weer dus voor een wandeling, al was er toch een weerelement dat de wandeling nog vrij zwaar maakte!

[/fusion_builder_container]

(Visited 31 times, 1 visits today)