Wandelen in Innsbruck: Binnen 20 minuten op 2260m

Daar stonden we dan, voor het treintje welke ons naar de top ging brengen van de Nordkette. De Hungerburgbahn bracht ons naar 2000m hoogte. Na een overstap in een kleinere lift kwamen wij aan op de hoogste top op 2260m. Alvorens we konden instappen waren mondkapjes verplicht.

Het weer begon aanvankelijk bewolkt en naarmate wij stegen werd het kouder. Op de top was het een graad of 7 schat ik zo in. Prachtige vergezichten en af en toe een flink wolk voor ons welk het uitzicht direct wegnam.

Even in de sneeuw gestaan op 2260M hoogte.

Op de top is er de mogelijkheid om nog een stukje te voet verder omhoog te klimmen. Hier kan je genieten van een adembenemend uitzicht over Innsbruck.

Toen begon de 4 uur lange wandeltocht richting het dal van Innsbruck. Naarmate we daalde werd gelukkig ook de temperatuur wat aangenamer. Met de juiste kleding en schoeisel is deze wandeling geen enkel probleem. Vanaf boven werden de wandelpaden waar ook op gefietst werd aangegeven. Dit was een goed begaanbaar pad. Al snel hebben wij gekozen voor de onverharde wegen omlaag. Tussen de bomen en beekjes, met af en toe flink wat uitdagende paden. Dit was de juiste keuze voor ons met wat meer spanning en ongerepte natuur. Na een anderhalf uur kwamen we bij de Bodenstein Alm waar we op een heerlijke Kaiserschmarrn werden getrakteerd. Het was reeds aangenaam geworden qua temperatuur en het jasje hadden we inmiddels verruilt voor een shirt met korte mouwen.

Met een prachtig uitzicht op Innsbruck tijdens de lunch.

Daarna verder richting het dal via de kronkelige paadjes en skipistes. Als je hier loopt en je ziet alle grote stenen en rotsen liggen dan kun je wel nagaan dat er voldoende sneeuw moet liggen om een afdaling te maken. Plus dat je zeker een helm moet dragen tijdens de wintersport.

Na een flinke wandeling van ongeveer 4 uur zijn we uiteindelijk beneden aangekomen waar we nog een heerlijk koud biertje hebben genuttigd. Zonder blaren en kleerscheuren beneden gekomen en met een zeer voldaan gevoel. Zeker als je richting de Nordkette keek.

Mocht je in Innsbruck of in de buurt van Innsbruck zijn dan is deze wandeling zeker de moeite waard!
Voor meer informatie over de Nordette kijk je hier: https://www.innsbruck.info/nl/bezienswaardigheden/de-nordkette.html

Hier nog een kleine impressie van het verdere verloop van de route.