Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wandelen in het kleinwalsertal
Het uitzicht vanuit het appartement van Jacomien.

Wandelen mag misschien niet jouw ding zijn, toch is het in de bergen heel anders dan in de lage landen. Zelfs ik raakte ervan overtuigt enkele jaren geleden. De afgelopen winter plaatsten we al een post van Jacomien, die vind je hier terug. Ze toonde ons hoe prachtig Kleinwalsertal is om te wandelen. Jacomien is één van die gelukkige Nederlanders die regelmatig in dit prachtig stukje Oostenrijk vertoeven. En zij plaatste weer een reeks met prachtige plaatjes op de Facebookpagina van hun appartement. En alles op nog geen 800km vanaf Utrecht. Je bent er zo. Misschien wel het makkelijkst te bereiken gebied van de Alpen. Zeker in de wintermaanden.

Wandelen met prachtige vergezichten

Zelf kozen wij enkele jaren geleden ook voor een zomervakantie in het Kleinwalsertal. We genoten van wandelen afgewisseld met wat mountainbike-ritjes. Je kan in het Kleinwalsertal kiezen voor prachtige wandelingen, zowel door de gondels te gebruiken als door het dal. De meeste verhuurders bieden een gratis liftpasje aan voor de zomermaanden. Een dubbele win dus, want zo kan je lekker afwisselen. De wandelingen boven bieden prachtige uitzichten, die toppen, op onderstaande foto zelf nog met wat sneeuw, het blijft indrukwekkend.

Gratis naar boven om te wandelen kan in het KWT
Met de gondels naar boven om te wandelen, je komt er op prachtige plaatsen

Wanneer je boven aan het wandelen bent kan je ook halt houden in één van de berghutten voor een lekkere maaltijd. Klik hier om te ontdekken welke berghutten zich specialiseren in lokale lekkernijen. Een overzicht van de beschikbare wandelingen vind je hier.

Wandelen door het dal van het Kleinwalsertal

Het leuke aan het Kleinwalsertal is dat je ook perfect in het dal heel mooie wandelingen kan maken. En deze staan niet op het kaartje van de link. De gratis bus brengt je ook overal naartoe om jouw wandeling te starten. Ben je trouwens echt wel te vinden voor een stevige wandeling dan kan je een prachtige route vinden op deze link.

Wandelen doorheen het dal in het Kleinwalsertal
Een prachtige wandeling van Baad naar Mittelberg.

Nog een leuke aanrader is om in Mittelberg langs dit beekje te gaan. Jacomien gaat langs deze weg vaak naar Baad. Ze plaatste er ook nog een leuk filmpje van op hun Instagram. We geven jullie nog deze insider-tip mee, Jacomien gaat vaak richting het Starzelhaus voor een hapje en drankje.

Wandelen langs het beekje in Mittelberg
Ideaal om jouw voeten af te koelen.

En ook deze foto willen we jullie niet onthouden, een typische wandeling in de bergen dat is inclusief koeien.

wandelen langs de koeien
Lekker lui in het gras, ze doen heus niets.

Heb je interesse om richting het Kleinwalsertal te reizen, dan kan je de beschikbaarheid van Jacomien haar appartement hier controleren. Volg hen ook zeker even op Facebook voor nog meer leuke plaatjes.

(Visited 1.031 times, 1 visits today)
Advertentie

één reactie op “Wandelen door de Alpen op 800km van Utrecht”

  • Johann
    22 juni 2020 at 17:10

    Mooie “uitnodigende” blog Cescia en wat een mooi gebied ook. Morgen gaan ook wij weer een mooi bergwandeling maken en genieten van de mooie natuur. Zomerse groeten vanuit de Walliser Alpen -J

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer