klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Wandelen in het kleinwalsertal
Het uitzicht vanuit het appartement van Jacomien.

Wandelen mag misschien niet jouw ding zijn, toch is het in de bergen heel anders dan in de lage landen. Zelfs ik raakte ervan overtuigt enkele jaren geleden. De afgelopen winter plaatsten we al een post van Jacomien, die vind je hier terug. Ze toonde ons hoe prachtig Kleinwalsertal is om te wandelen. Jacomien is één van die gelukkige Nederlanders die regelmatig in dit prachtig stukje Oostenrijk vertoeven. En zij plaatste weer een reeks met prachtige plaatjes op de Facebookpagina van hun appartement. En alles op nog geen 800km vanaf Utrecht. Je bent er zo. Misschien wel het makkelijkst te bereiken gebied van de Alpen. Zeker in de wintermaanden.

Wandelen met prachtige vergezichten

Zelf kozen wij enkele jaren geleden ook voor een zomervakantie in het Kleinwalsertal. We genoten van wandelen afgewisseld met wat mountainbike-ritjes. Je kan in het Kleinwalsertal kiezen voor prachtige wandelingen, zowel door de gondels te gebruiken als door het dal. De meeste verhuurders bieden een gratis liftpasje aan voor de zomermaanden. Een dubbele win dus, want zo kan je lekker afwisselen. De wandelingen boven bieden prachtige uitzichten, die toppen, op onderstaande foto zelf nog met wat sneeuw, het blijft indrukwekkend.

Gratis naar boven om te wandelen kan in het KWT
Met de gondels naar boven om te wandelen, je komt er op prachtige plaatsen

Wanneer je boven aan het wandelen bent kan je ook halt houden in één van de berghutten voor een lekkere maaltijd. Klik hier om te ontdekken welke berghutten zich specialiseren in lokale lekkernijen. Een overzicht van de beschikbare wandelingen vind je hier.

Wandelen door het dal van het Kleinwalsertal

Het leuke aan het Kleinwalsertal is dat je ook perfect in het dal heel mooie wandelingen kan maken. En deze staan niet op het kaartje van de link. De gratis bus brengt je ook overal naartoe om jouw wandeling te starten. Ben je trouwens echt wel te vinden voor een stevige wandeling dan kan je een prachtige route vinden op deze link.

Wandelen doorheen het dal in het Kleinwalsertal
Een prachtige wandeling van Baad naar Mittelberg.

Nog een leuke aanrader is om in Mittelberg langs dit beekje te gaan. Jacomien gaat langs deze weg vaak naar Baad. Ze plaatste er ook nog een leuk filmpje van op hun Instagram. We geven jullie nog deze insider-tip mee, Jacomien gaat vaak richting het Starzelhaus voor een hapje en drankje.

Wandelen langs het beekje in Mittelberg
Ideaal om jouw voeten af te koelen.

En ook deze foto willen we jullie niet onthouden, een typische wandeling in de bergen dat is inclusief koeien.

wandelen langs de koeien
Lekker lui in het gras, ze doen heus niets.

Heb je interesse om richting het Kleinwalsertal te reizen, dan kan je de beschikbaarheid van Jacomien haar appartement hier controleren. Volg hen ook zeker even op Facebook voor nog meer leuke plaatjes.

(Visited 752 times, 1 visits today)

één reactie op “Wandelen door de Alpen op 800km van Utrecht”

  • Johann
    22 juni 2020 at 17:10

    Mooie “uitnodigende” blog Cescia en wat een mooi gebied ook. Morgen gaan ook wij weer een mooi bergwandeling maken en genieten van de mooie natuur. Zomerse groeten vanuit de Walliser Alpen -J

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer