Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Graag zou ik weer even jullie aandacht willen vragen voor de actuele weercondities in Scandinavië. In dit bericht iets over de huidige interessante weersontwikkelingen, zomerse outdoor activiteiten en alvast een vooruitblik naar het weer voor komend winterseizoen.

Geen teken van de zomer
Juni komt alweer dichtbij, maar voorlopig lijken de echte zomerse temperaturen nog ver weg. Afgelopen zondag was de nationale feestdag in Noorwegen. Dit jaar was het bijzonder koud en moet het voor sommige Noren koud aan hebben gevoeld in hun nationale klederdracht. Dit jaar kwam in de hoofdstad Oslo het kwik niet boven 10,3 graden. Slechts vijf keer eerder tijdens de metingen afgelopen eeuw zijn er zulke lage temperaturen gemeten op 17 mei. In sommige gebieden Gausdal viel er zelfs wat verse sneeuw. Ook in de steden Bergen en Trondheim was het relatief koel en nat. Uitzondering geldt voor Tromsø waar het relatief iets warmer was.

[/fusion_builder_container]

(Visited 730 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer