klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden heeft een uitloper via ons land naar Tsjechië. Op dinsdag ligt er ten noorden van ons land een zwak warmtefront dat langzaam onze kant op komt. De lucht achter dit front is vochtiger zodat het vannacht bewolkt en nevelig wordt met plaatselijk mist. Woensdag komt in de loop van de dag de zon er ook weer bij. Het kan dan met 10 tot 14 graden ook iets zachter worden.

Donderdag breekt dan eindelijk de lente door. Het hogedrukgebied trekt verder naar het oosten tot boven Polen. De stroming wordt oostelijk met geregeld zon, maar enkele wolkenvelden zullen niet ontbreken. De temperatuur kan verder oplopen naar 14 tot 17°. Het hogedrukgebied zal later deze week verder richting zuidoost-Europa trekken. Met een zwakke zuidelijke stroming wordt er op vrijdag zeer zachte lucht aangevoerd. Met een afwisseling van zon en wolkenvelden wordt het dan 17 tot 18°. Het hogedrukgebied komt in het weekend boven zuid-Europa te liggen zodat de stroming bij ons westelijk wordt. Op zaterdag bereikt een zwak oceaanfront ons land en kan er een bui vallen. De temperatuur komt dan weer rond normaal te liggen, 12 graden. Op zondag zijn er weer zonnige perioden en de maxima komen rond de 15 graden te liggen.

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie winterse/zomerse plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 281 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer