Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden heeft een uitloper via ons land naar Tsjechië. Op dinsdag ligt er ten noorden van ons land een zwak warmtefront dat langzaam onze kant op komt. De lucht achter dit front is vochtiger zodat het vannacht bewolkt en nevelig wordt met plaatselijk mist. Woensdag komt in de loop van de dag de zon er ook weer bij. Het kan dan met 10 tot 14 graden ook iets zachter worden.

Donderdag breekt dan eindelijk de lente door. Het hogedrukgebied trekt verder naar het oosten tot boven Polen. De stroming wordt oostelijk met geregeld zon, maar enkele wolkenvelden zullen niet ontbreken. De temperatuur kan verder oplopen naar 14 tot 17°. Het hogedrukgebied zal later deze week verder richting zuidoost-Europa trekken. Met een zwakke zuidelijke stroming wordt er op vrijdag zeer zachte lucht aangevoerd. Met een afwisseling van zon en wolkenvelden wordt het dan 17 tot 18°. Het hogedrukgebied komt in het weekend boven zuid-Europa te liggen zodat de stroming bij ons westelijk wordt. Op zaterdag bereikt een zwak oceaanfront ons land en kan er een bui vallen. De temperatuur komt dan weer rond normaal te liggen, 12 graden. Op zondag zijn er weer zonnige perioden en de maxima komen rond de 15 graden te liggen.

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie winterse/zomerse plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 273 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer