Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen krijgen voornamelijk het zuidoosten en zuidwesten van de Alpen verse sneeuw. Het weerbeeld in de rest van de Alpen ziet er fraai uit. Komende week blijft dit fraaie weerbeeld in een groot deel van de Alpen aanhouden.

Storing boven Italië zorgt voor sneeuw

Een lagedrukgebied gelegen boven Italië voert vandaag vochtige lucht vanuit het zuidoosten tegen de Zuid-Alpen aan. Hierdoor krijgen de Zuid-Alpen in de loop van vandaag neerslag. Voornamelijk Slovenië, Karinthië, de Dolomieten en de West Italiaanse Alpen krijgen een flinke laag sneeuw tot 30cm. Aan de noordkant van de Alpen blijft het droog en schijnt de zon.   

Vandaag is wel nog flink koud begonnen, met minima rond de -12 en maxima rond de -3 graden op de pistes. De sneeuwvalgrens is daarom nog laag, onder de 500 meter in het westen.  In het oosten van de Alpen ligt de sneeuwvalgrens iets hoger, tussen de 750 en de 1000 meter. Dit komt doordat het lagedrukgebied zachtere lucht meebrengt vanuit het Middellandse Zee gebied.

De storing boven Italië zorgt nog tot in de loop van morgen voor neerslag. Woensdag blijft het in de hele Alpen, met uitzondering van de Italiaanse West Alpen, droog. De zon zal dan ook zeker tevoorschijn komen op deze dag met af en toe nog wel wat bewolking.  Na vandaag zal het flink koude weerbeeld ook iets verzachten voor twee dagen. Sneeuw op de pistes zal hierdoor zeker niet verdwijnen want de vorstgrens stijgt maar licht en ligt op woensdag tussen 1000 en 1300 meter, en nog net wat hoger in de Zuid-Alpen.

Mogelijk sneeuwval in de Noord-Alpen op vrijdag

Na donderdag zullen de temperaturen weer dalen. De sneeuwvalgrens zakt tot een maximum van 500 meter. Dat is maar goed ook want donderdag op vrijdag nacht is er weer kans op neerslag in het noorden van de Alpen. Een koufront afkomstig van een hogedrukgebied west van Frankrijk zal een neerslaggebied met zich meebrengen dat voornamelijk in het noorden van de Oostenrijkse Alpen zal neerslaan.

Verse sneeuw is onderweg. Foto: Edwin Hagenouw

Het moment van neerslag is vrij afhankelijk van het verloop van de front wat per model flink varieert. Veel sneeuw hoeveelheden worden echter niet verwacht.  In de rest van de Alpen blijft het droog en ziet het weerbeeld er fraai uit. Het is nog vrij vroeg om zeker te zeggen maar het mooie weerbeeld lijkt ook tot en met komend weekend door te trekken.

Meer wintersportnieuws lees je op Snowrepublic, die andere wintersportsite.

(Visited 1.518 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier