Volgende week kou en sneeuw!? update uit het Salzburgerland

Ja, ja,… we hebben het deze winter al zo vaak zien gebeuren, mooie weerkaarten met kou en sneeuw voor het Salzburgerland. Wat daar allemaal van terecht is gekomen weten we inmiddels. Voor aankomende week staan er weer een aantal mooie weerkaarten op het programma die echt winters zijn,… lage temperaturen en Nord West Stau. Beter kan het niet,…. alhoewel,…. een Nord Stau zou natuurlijk nog mooier zijn!

Tot het zover is moeten we ons nog even door een klein warmtefrontje heen worstelen dat richting het weekend de temperatuur iets laat stijgen en mogelijk wat regen in de dalen geeft. Hoe de sneeuwvalgrens precies gaat uitpakken moeten we afwachten, de lokale weerstations geven momenteel tussen de 1200 en 1400 meter aan. De meeste neerslag wordt in deze hoek van Oostenrijk verwacht op maandag en dinsdagnacht. Gelukkig hebben we dan de ‘weekend warmte’ al weer achter de rug en zijn de temperaturen weer dalende en dus ook de sneeuwvalgrens! Vandaag in het skigebied op 1200 meter hoogte bij ons overigens de hele dag een graad of 3 onder nul en in het dal op 650 meter hoogte 2 graden in de plus, elders in het Salzburgerland het gelijke temperatuurbeeld. Bij ons op de Loferer Alm ziet het er inmiddels weer winters uit, de condities zullen de aankomende tijd alleen maar verbeteren.


Ondanks dat we nog een dag of 7  hebben te gaan voordat de winterse voorspelling werkelijkheid gaan worden en er dus nog van alles kan veranderen op de weerkaarten, heb ik er dit maal een goed gevoel bij. Ik roep hier in al weken in huis ‘je zal zien dat het 14 januari prut weer is, van dat weer dat je liever geen lange afstand wilt rijden,….’ Op 12 januari vlieg ik voor een kort bezoekje naar Nederland en rijdt dan 14 januari met een Nederlandse auto die ik hier moet importeren terug naar Oostenrijk. Waarom heb ik al weken het gevoel dat ik dit ritje deze keer niet binnen 8 uur achter de rug heb,….? We gaan het zien! Grüß aus Lofer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties