Zomerdagen, de zon in je hart en de geur van bos in je neus: welkom bij Hotel Tann op de Ritten in Zuid-Tirol. Op 1.500 meter hoogte, op een zonnige open plek in het bos, runt de familie Untermarzoner hier een onvergelijkbaar refugium. Om te genieten van de buitenlucht in de natuur. Om te ontspannen. Om nieuwe energie op te doen. Je droomverblijf in hotel Tann wordt nog mooier dankzij onze nieuwe Villa Tann met tuin- en zomerfris-suites met prachtig uitzicht. 

Het aangrenzende bos levert inspiratie voor de lichte, gezonde keuken van hotel Tann. Weldadige wellnessbehandelingen en bosrituelen doen je bruisen van levenslust.

Voor fietsers en wandelaars

Tann is een populair hotel voor fietsers. Bikegids Dominik kent de omgeving van Zuid-Tirols mooiste zonneplateau als zijn broekzak. Tijdens de bikeweken in juli organiseert hij drie begeleide fietstochten met verschillend moeilijkheidsniveau. Ook bij het hotelteam kun je terecht voor vele suggesties en waardevolle tips voor fietstochten. Biken met een uniek 360-gradenuitzicht op het Unesco-werelderfgoed Dolomieten doet elk fietsershart sneller slaan.

Wandelaars die van zomerfriste houden, vinden hier 400 kilometer aanwandelpaden. De vele mooie routes door het bos van Tann maken wandelen en hardlopen tot een heerlijke natuurbelevenis. “Lariks snuiven” en “boslucht inademen” zijn twee routes die bij het hotel starten. In de directe omgeving van hotel Tann bevinden zich ook drie populaire maneges. Ze organiseren ritten te paard door het uitgestrekte bos-en weidelandschap op de Ritten, met een focus op paardrijden voor kinderen.

Volop ontspannen en genieten

De biologische buitensauna in het bos ligt verscholen tussen lariksen, sparren en dennen. Bij een aangename temperatuur van 65°, warme stoom en de geur van dennenappels genieten Tann-gasten van complete ontspanning. De verwarmde “Tannoramapool” ontvouwt de heilzame werking van zout water. In welke richting je ook zwemt, de prachtige bergen zijn altijd het decor. 100 procent natuur, zero stress: dat krijg je in onze sauna’s. Er is een sauna met een broodoven, een sauna die wordt gestookt met dennenappels en de “Zirbenstüberl”-sauna die naar alpenden geurt. De ligweide nodigt je uit om uit te rusten en weg te dromen.

Gezond leven zit in het DNA van hotel Tann. Het is wellicht de berglucht op 1.500 meter hoogte die zo oneindig goed is voor je. Of is het de hartelijkheid en het vriendschappelijke “jij”? Misschien zijn het ook de gezonde lekkernijen uit de keuken van Tann die rechtstreeks van je smaakpapillen naar je ziel gaan. Chef-kok Barbara noemt haar creatieve keukenconcept liefdevol “boskeuken”. De naam zegt het zelf: wat hier op het bord belandt, zijn echte natuurschatten en bosaroma’s. Van het Tann-bos rechtstreeks naar het fornuis, van de tuin naar de schaal, van de naburige boerderij naar de hotelkeuken.

Natuurliefhebbers zijn in hotel Tann aan het juiste adres. Hoog verheven boven het gewone en met een onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten. Perfect om te herademen. Perfect om de natuur te beleven met al je zintuigen: tijdens bosbaden, boswandelingen of bij het kneippen…

Aanbieding | Family Week in hotel Tann (16.07–06.08.23)

I7 nachten, kinderen tot 13 jaar gratis, welkomstcadeautje, gratis rit met de Rittner Horn-kabelbaan naar de avonturenwereld van adelaar Toni, gratis rit met de Rittner-smalspoorbaan naar Oberbozen met beginpunt van het “bos-wild-wonder”-familiepad, gratis rit met de kabelbaan naar Bozen, gratis toegang tot het Ötzi-museum, het natuurhistorisch museum of het kasteel van Reinhold Messner, gevarieerd kinderprogramma. Prijs p.p.: vanaf 1.064 euro

Meer informatie en beschikbaarheid vind je op www.tann.it

(Visited 40 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer